Domů Aktuality Institut lázeňství a balneologie informuje o své činnosti v novém newsletteru

Institut lázeňství a balneologie informuje o své činnosti v novém newsletteru

Institut lázeňství a balneologie vydal nový newsletter, ve kterém čtenáře seznamuje se svými aktivitami a činnostmi za první čtvrtletí roku 2021. Obsah je rozdělen do oblastí – Věda a výzkum, Vzdělávání, Development a Rozvoj spolupráce.

ILAB je veřejnou výzkumnou institucí, která byla zřízena v roce 2019 Karlovarským krajem. Hlavní činností ILABu jsou nezávislý výzkum a vývoj v oblasti lázeňství, balneologie, geologie, hydrogeologie, balneo-medicíny, balneotechniky, společenskovědních a ekonomických oborech a dále související mezioborová spolupráce. Institut se zaměřuje také na zkoumání nových možností regionálního rozvoje s využitím potenciálu přírodních léčivých zdrojů a následné koordinace možností rozvoje území.

V novém newsletteru se čtenáři mohou dočíst například informace o vzdělávacích aktivitách zaměřených na celoživotní vzdělávání lékařů nebo propagaci lázeňství pro laickou veřejnost. Nechybí ani ohlédnutí za Jarním cyklem přednášek, která ILAB uspořádal. Pro zájemce je newsletter dostupný pod tímto odkazem (1,2 MB, PDF).

Další nformace o ILABu je možné dohledat na webových stránkách.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 26. 4. 2021 - 13:14