Domů Aktuality Cesty krajem zavedly zástupce Karlovarského kraje do obcí Tři Sekery a Zádub-Závišín

Cesty krajem zavedly zástupce Karlovarského kraje do obcí Tři Sekery a Zádub-Závišín

Další z cest po kraji tentokrát zavedly hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a radního pro rozvoj venkova a zemědělství Víta Hromádka do obcí Tři Sekery a Zádub-Závišín. Setkání se starosty opět přinesla řadu podnětů, kterými se zástupci kraje budou dále zabývat.  

„Již jsme podnikli celou řadu návštěv v obcích, kde se snažíme společně se starosty projednat záležitosti, které aktuálně řeší a nabídnout pomocnou ruku s řešením některých problémů. Již poněkolikáté jsme se setkali s potížemi s nedostatečným pokrytím signálu, které budeme řešit s Českým telekomunikačním úřadem a samozřejmě nechyběl ani evergreen našich cest po kraji, jímž jsou opravy komunikací,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Se starostkou Tří Seker Dagmar Strnadovou projednali zástupci kraje možnost očkování místních obyvatel prostřednictvím mobilního očkovacího týmu. V obci neordinuje praktický lékař, proto jakmile bude vznesen oficiální požadavek, bude stanoven termín pro výjezd mobilního očkovacího týmu. V rámci setkání bylo projednáno i téma opravy silnice, která propojuje Tři Sekery a Krásné. V Krásném by pak měl následně vzniknout chodník lemující hlavní silnici. Opravy by se měla dočkat také silnice spojující Chodovskou a Tachovskou Huť. Projednána byla například také problematika pokrytí internetu v oblasti Chodovská Huť a Krásné, plánované stavební úpravy místní fary, kterou obec odkoupila od Náboženské matice či občanská obslužnost v obci.    

Obyvatele obce Zádub-Závišín trápí problémy s přetížením silnic, které způsobují nadměrně naložené kamiony, jež si přes obec zkracují cestu. Hejtman přislíbil, že tuto situaci bude řešit ve spolupráci s Policií České republiky. Starosta Josef Tréšek seznámil zástupce kraje s nedostatečným signálem hlasové i datové sítě a představil také zásadní projekt na vybudování kanalizace v obci. V současné době se mohou obyvatelé přihlásit k připojení k obecní kanalizaci. S tímto projektem pak souvisí následná oprava silnic v rámci revitalizace prostoru po výkopu kanalizace. Dále bylo projednáno například i téma odpadového hospodářství či dopravní obslužnosti.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 24. 11. 2021 - 15:21