Domů Aktuality Navštivte Den Letiště Karlovy Vary a připomeňte si 90 let od zahájení provozu

Navštivte Den Letiště Karlovy Vary a připomeňte si 90 let od zahájení provozu

V květnu uplynulo 90 let od doby, kdy byl na letišti Karlovy Vary zahájen letecký provoz na lince Praha – Mariánské Lázně – Karlovy Vary. Létalo se sezónně od května do října čtyřikrát denně. Vedení letiště při této příležitosti připravilo ve spolupráci se Spolkem přátel karlovarského letiště a pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka Den Karlovarského letiště.

Den karlovarského letiště se uskuteční v neděli 5. 9. 2021 v čase od 11 do 16 hodin. Návštěvníci si budou moci prohlédnout zázemí letiště a letištní techniku. Připravené budou také ukázky techniky a práce policistů, hasičů a celníků. V průběhu odpoledne budou moci zájemci absolvovat také vyhlídkové lety. Pro děti jsou připravené soutěže.          

Na letiště je možné se dopravit autobusy MHD, pro automobily je vyhrazené parkoviště, kde budou moci návštěvníci parkovat zdarma. Vstup na akci není zpoplatněn. Návštěvníci se budou muset před vstupem do areálu prokázat potvrzením o bezinfekčnost v podobě potvrzení o prodělané nemoci, negativním výsledkem antigenního či PCR testu nebo potvrzením o očkování.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 31. 8. 2021 - 14:09