Domů Aktuality Nasbírané body za sportovní aktivity umožnily krajské knihovně zakoupit nový Bibliobox

Nasbírané body za sportovní aktivity umožnily krajské knihovně zakoupit nový Bibliobox

​Před několika týdny zveřejnila Krajská knihovna Karlovy Vary výzvu, v níž žádala své příznivce o pomoc. Ta spočívala ve sbírání bodů přes aplikaci „EPP Pomáhej pohybem“, jež měly knihovně pomoci získat finance na pořízení dalšího Bibloboxu. A protože se do akce zapojilo mnoho aktivních lidí, mohou již čtenáři využívat služby nového boxu u pobočky knihovny v Lidické ulici.
 
Knihy do něj mohou vracet v době, kdy je knihovna zavřená. „Chceme našim uživatelům nabízet co nejkvalitnější služby. Doposud mohli vracet dokumenty do Biblioboxu v Městské Tržnici a přímo u budovy krajské knihovny. Pro starší čtenáře, kteří využívají naši pobočku na Lidické, jsou ale tato místa hůře dostupná, proto jsme se rozhodli zakoupit další Bibliobox,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Bibliobox přitom není nijak levnou záležitostí. Jeho pořizovací cena činí 100 tisíc korun. Knihovna ale získala 70 tisíc korun z Nadace ČEZ, zbylých 30 tisíc korun vynaložila ze svého rozpočtu. „Chceme poděkovat Nadaci ČEZ, s níž dlouhodobě spolupracujeme.  Dále děkujeme všem lidem, kteří prostřednictvím mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem sportovali, a pomohli nám tak získat body, abychom finance od nadace získali,“ doplnila projektová manažerka krajské knihovny Michaela Kožíšková.

Do Biblioboxu je možné vracet pouze knihy. Kvůli možnému poškození není určen pro časopisy, hry, CD a DVD. Zrovna tak není možné do něj vracet žádné dokumenty, ani knižní, zapůjčené prostřednictvím Meziknihovní výpůjční služby.
Knihy vrácené do Biblioboxu na Lidické budou ze čtenářských kont odečteny druhý den, stejně jako je tomu u dalších stávajících boxů.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 24. 5. 2021 - 11:59