Domů Aktuality Zastupitelé Karlovarského kraje: Děkujeme všem, kteří pomáhali a pomáhají bojovat proti pandemii

Zastupitelé Karlovarského kraje: Děkujeme všem, kteří pomáhali a pomáhají bojovat proti pandemii

​Pandemie koronaviru v Karlovarském kraji pomalu ustupuje, a situace v regionu je v současnosti nejpříznivější v republice, co se týče počtu nakažených na 100 tisíc obyvatel. Členky a členové krajského zastupitelstva se na svém jednání počátkem tohoto týdne jednomyslně shodli na tom, že je to především zásluha všech zdravotníků, záchranářů, příslušníků Integrovaného záchranného systému a dalších složek, sociálních pracovníků, dobrovolníků a všech, kteří neváhali s veškerým úsilím bojovat proti nákaze a pomáhat potřebným.

„Zastupitelstvo Karlovarského kraje proto vyslovuje poděkování a uznání všem, kteří se v rámci své profese, i nad rámec svých povinností nebo jako dobrovolníci  podíleli a podílejí na řešení pandemie COVID 19 v Karlovarském kraji,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Uvolněný krajský zastupitel pro oblast zdravotnictví Josef März v této souvislosti upozornil, že situace především ve zdravotnických a sociálních zařízeních se mění k lepšímu i z toho důvodu, že se podařilo proočkovat prioritní skupiny zdravotníků, záchranářů, sociálních pracovníků a rychlým tempem pokračuje vakcinace občanů registrovaných na očkování podle věku v souladu se státní očkovací strategií. „Náš velký dík patří především krajské koordinátorce pro očkování MUDr. Dagmar Uhlíkové, která měla zároveň na starosti koordinovat intenzivní péči a být v kontaktu s Národním dispečinkem lůžkové péče. V uplynulých měsících řešila nejen vznik a provoz odběrových míst, pak přeměnu nemocničních oddělení na covidové jednotky a transport pacientů v regionu i mezi kraji. Nyní má na starosti organizaci krajského očkování. Nemalou měrou jí v tom samozřejmě pomáhají týmy v jednotlivých očkovacích centrech a místech po celém regionu. Všichni odvádějí obrovský kus práce většinou s přesahem do vlastního volného času,“ zdůraznil MUDr. März. V očkovacích centrech se přitom do práce kromě ostatních zapojili i někteří praktičtí lékaři a ambulantní specialisté. V současnosti je v Karlovarském kraji podáno přes 90 tisíc dávek vakcín proti COVID-19.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 4. 2021 - 12:27