Domů Aktuality ​Milovníci Egypta nepřijdou o výstavu, na kterou se těšili

​Milovníci Egypta nepřijdou o výstavu, na kterou se těšili

​Chystali jste se na výstavu „Mezi Prahou a Káhirou“, která měla být k vidění v Muzeu Karlovy Vary u příležitosti 100 let české egyptologie? Je vám líto, že si jí nemůžete kvůli koronavirové pandemii prohlédnout? Pak nezoufejte. Výstavu můžete navštívit online prostřednictvím webových stránek a facebooku muzea.

„V této nelehké době jsme pro své příznivce ke zlepšení nálady připravili po dohodě s Egyptologickým ústavem Univerzity Karlovy v Praze online výstavu Mezi Prahou a Káhirou. Informace považujeme za velmi kvalitní a ojediněle zpracované, a proto jsme se rozhodli zpřístupnit ji online na našich stránkách a facebooku. Výstavu jsme připravili jako seriál, kde každý den zveřejníme jeden díl, prozatím jsme připravili 7 dílů. V přípravách pokračujeme, celkem půjde o 14 -15 dílů. V posledním díle zveřejníme také video, které bylo natočeno ve výstavních sálech muzea na uvedené výstavě," říká ředitelka Muzea Karlovy Vary Dominika Kožešníková.

Jak už prozradila ředitelka, kapitoly budou na webu a facebooku muzea přibývat každý den. Nyní jsou pro všechny milovníky Egypta a jeho dávné historie k dispozici první dva díly.  Ty je možné zhlédnout na http://kvmuz.cz/typ/mezi-prahou-a-kahirou/.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 24. 3. 2020 - 13:31