Domů Aktuality ​Kraj podpořil bývalé úspěšné sportovce

​Kraj podpořil bývalé úspěšné sportovce

​V Becherově vile v Karlových Varech proběhlo setkání se západočeskými olympioniky. Bývalé sportovce, kteří zažili neopakovatelnou atmosféru velkých sportovních akcí, úspěšně reprezentovali naši zemi a šířili její věhlas daleko za hranicemi, přišel pozdravit krajský radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

„Každý rok se scházíme s bývalými profesionálními sportovci, abychom jim vyjádřili naše uznání a podporu. Stejně jako v uplynulých letech byl i letos Nadačnímu fondu západočeských olympioniků schválen Zastupitelstvem Karlovarského kraje finanční dar ve výši 150 tisíc korun. Jsem přesvědčen o tom, že uvolněné prostředky budou pro sportovce, kteří jsou v důchodovém věku a nemají peněz nazbyt, vítanou pomocí,“ uvedl radní Jaroslav Bradáč.

Během setkání se vzpomínalo na úspěchy jednotlivých sportovců. Například Vladimír Jarý, jenž stojí v čele správní rady Nadačního fondu západočeských olympioniků, se sám coby reprezentační házenkář účastnil olympijských her v Mnichově v roce 1972, kde vybojoval skvělé druhé místo. Jana Růžičková si z té samé akce jako členka volejbalového družstva odvezla pro změnu neméně pěkné sedmé místo. Na přetřes přišel ale i vztah dnešní mládeže ke sportu. Hovořilo se o tom, že se děti stále častěji záměrně vyhýbají pohybovým aktivitám a svůj volný čas raději tráví jinak.

Nadační fond západočeských olympioniků je soukromou iniciativou bývalých sportovců. Vznikl v roce 2011 s cílem podporovat západočeské sportovce, kteří ojedinělým způsobem v minulosti dokázali reprezentovat československé barvy na olympijských hrách, mistrovstvích světa, Evropy či jiných světových soutěžích. Fond pomáhá výhradně sportovcům, kteří jsou dnes již v důchodovém věku a dostali se do tíživé životní situace.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 31. 10. 2019 - 09:30