Domů Aktuality ​Evropské prvenství získala budoucí kosmetička ze Sokolova

​Evropské prvenství získala budoucí kosmetička ze Sokolova

​Žákyně 3. ročníku Střední školy živnostenské Sokolov Bára Petráčková úspěšně reprezentovala Karlovarský kraj  na mezinárodní soutěži Open International Championship of Europe 2019 – Koruna kreativity, která se v uplynulém týdnu konala v Praze. S dávkou vlastní zručnosti ukázala, co dokáže vytvořit na zadané téma „Freak Show – Cirque Du Soleil“. Odměnou jí bylo skvělé první místo.

Do soutěže, jež je největší svého druhu v České republice i ve střední Evropě, se probojovaly celkem tři žákyně ze Střední školy živnostenské Sokolov. Medailové umístění uteklo pouze o jediný bod žákyni 2. ročníku Sarah Kotálové. V disciplíně „Face painting“ pak reprezentovala školu také Edita Mikulovská ze 2. ročníku, která do soutěže postoupila přes vyřazovací kola. „Soutěžící vybíráme v rámci školního kola soutěže. Ty žákyně, které se umístí na prvních třech místech, pak své nápady propracovávají a doplňují v průběhu celého pololetí. Letošním finalistkám jistě také pomohlo specializované školení zaměřené na profi make-up artistické techniky a styling, které v listopadu všechny naše kosmetičky absolvovaly. Od prosince se pak soutěžní tým scházel minimálně jednou týdně, aby propracoval preciznost, rychlost a čistotu provedení,“ upřesnila ředitelka školy Ilona Medunová.

Samostatnou kapitolou je celková image modelek. „Jsme rádi, že jsme mohli vybírat nejen z vlastních žákyň, ale spolupráci nám nabídly i modelky z karlovarské modelingové agentury, pro které je prezentace na takové akci velkou příležitostí k rozšíření profesního portfolia. Soutěžní outfity navrhly soutěžící s učitelkami odborného výcviku. Některé jejich součásti pak ušila maminka jedné z dívek - paní Kotounová, které patří také velký dík. Účesy modelkám vytvořily naše žákyně nástavbového studia Vlasová kosmetika Petra Telepovská a Štěpánka Sochorová. Celý tým koordinovaly a nad rámec svých běžných povinností pomáhaly s přípravami učitelky odborného výcviku paní Jitka Čedíková a paní Martina Přindišová, kterým tímto skládáme obrovskou poklonu a přejeme mnoho dalších takto úspěšných svěřenkyň,“ dodala Ilona Medunová.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 11. 2. 2019 - 13:21