Domů Aktuality Žáci Střední lesnické školy Žlutice slaví úspěch

Žáci Střední lesnické školy Žlutice slaví úspěch

O minulém víkendu se Střední lesnická škola Žlutice zúčastnila akademického mistrovství trubačů a vábičů ve Zvoleni. Z celkového počtu 17 souborů ze čtyř zemí se umístila na šestém místě.


​Další úspěch zaznamenala škola při regionálním kole soutěže Young People in European Forest, které pořádala 17. března. Soutěžilo celkem šest družstev z celého Karlovarského a Plzeňského kraje. V kategorii starší žáci se představila Střední lesnická škola Žlutice, Gymnázium Ostrov a Střední průmyslová škola dopravní Plzeň. V kategorii mladší žáci vyhrálo družstvo ze Základní školy Manětín a v kategorii starší žáci zvítězilo družstvo Střední lesnické školy Žlutice. Obě vítězná družstva postupují do národního kola, které proběhne v červnu 2016 v Kostelci nad Černými lesy a které pořádá Fakulta lesnická a dřevařská České zemědělské univerzity v Praze.

V minulém měsíci se žáci žlutické střední školy také zúčastnili Mezinárodní mistrovské soutěže ve vábení jelenů při příležitosti výstavy myslivosti a rybářství v rakouském Salzburgu. V soutěži se sešlo 23 vábníků ze sedmi evropských zemí. „Výborného výsledku dosáhl náš žák Jakub Šilhánek, který obsadil čtvrté místo,“ uvedla zástupkyně ředitele Libuše Syrovátková.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 24. 3. 2016 - 13:02