Domů Aktuality Navštivte cyklus koncertů a kulturních akcí „Živé Skoky 2015“

Navštivte cyklus koncertů a kulturních akcí „Živé Skoky 2015“

​Stejně tak jako v minulých letech je i v letošním roce připravena série kulturních a společenských akcí v poutním kostele Navštívení Panny Marie ve Skokách u Žlutic. Na pátý koncert z cyklu „Živé Skoky 2015“ se mohou zájemci vydat již tuto sobotu 1. srpna. 

Od 18 hodin je zde připraven koncert písničkáře Petra Linharta, jehož texty jsou inspirovány příběhy a zážitky z působení ve Skokách a písně jsou propojeny s pohraničními krajinami bývalých Sudet. Petr Linhart se zde představí v komorním recitálu, v doprovodu několika hudebníků skupiny 29 Seiten a zazní písně z nedávno dokončeného alba. Kulturní program ve Skokách pokračuje v srpnu vystoupením skupiny T´N´T, která hraje gospely a spirituály pro dva hlasy a kytaru, koncertem barokní mariánské hudby Motus Harmonicus či poutní mší, která se koná 16. srpna od 14:00.

Pořádání kulturního festivalu Živé Skoky má za cíl navrátit život do areálu bývalé obce Skoky a oživit poutní chrám Navštívení Panny Marie jako místa setkávání. Cyklus společenských akcí zde probíhá již od roku 2008 a zahrnuje koncerty, výstavy, přednášky, workshopy, ale i setkání poutníků a tradiční skokovské česko-německé mariánské poutě. Kompletní kulturní program naleznete na webových stránkách pořadatele.
Za stránku zodpovídá Frimlová Věra Kořánová
Datum aktualizace 29. 7. 2015 - 09:30