Domů Aktuality Karlovarský kraj bude rozvíjet spolupráci s Arménií

Karlovarský kraj bude rozvíjet spolupráci s Arménií

​Prvním krokem k užším kontaktům s arménským regionem Vajoc Dzor, který se stejně jako Karlovarský kraj orientuje na lázeňství, se stalo podepsání memoranda o spolupráci mezi Karlovými Vary a tamním městem Džermuk.

Přímo v Džermuku podepsal za účasti hejtmana Josefa Novotného memorandum primátor našeho krajského města Petr Kulhánek a zástupce arménské strany. Na dohodu mezi městy naváže na podzim letošního roku podpis memoranda mezi oběma kraji.

V oblasti Vajoc Dzor se nacházejí minerální prameny podobné svým složením horkým pramenům v Karlovarském kraji, návštěvníky lákají přírodní krásy Malého Kavkazu i dobré podmínky pro turistiku a zimní sporty. „Oba kraje mají mnoho společného, navíc vynikající úroveň našeho lázeňství může být pro arménské protějšky inspirací i zajímavou zkušeností. Proto se chystáme naše vztahy rozšířit a zprostředkovat kontakty s našimi lázněmi i podnikateli v oblasti technologie vybavení lázeňských zařízení,“ uvedl hejtman Josef Novotný.

Zástupci Karlovarského kraje se v Jerevanu setkali s místopředsedou arménské vlády i místopředsedkyní Národního shromáždění Hovořilo se o možném leteckém spojení z Jerevanu do Karlových Varů, o systému lázeňské péče v obou zemích i o propagaci našich lázeňských měst v Arménii. Došlo i na návštěvu stáčírny minerálních vod a na prohlídku lázeňských resortů. Během podzimních měsíců by delegace regionu Vajoc Dzor měla zavítat do Karlových Varů.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 29. 8. 2013 - 21:32