Úvodní strana > Krajské listy > Student SOU stravování a služeb bodoval v mezinárodní soutěži

 Student SOU stravování a služeb bodoval v mezinárodní soutěži

Gastronomická soutěž
Žáci Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary se každoročně zúčastňují naší nejprestižnější gastronomické soutěže pro žáky středních škol GASTRO JUNIOR - NOWACO CUP.

 V letošním ročníku školu v kategorii kuchař reprezentoval Nguyen Quang Tiep který se na soutěž připravoval pod vedením učitelky odborného výcviku  Heleny Šlemrové a s podporou týmu kuchyně hotelu Carlsbad PLAZA pod vedením šéfkuchaře Lukáše Palusky.

Gastronomická soutěž

Vystoupení žáka bylo velmi úspěšné a po hladkém průchodu přes zemské regionální finále v Praze dosáhl na stříbrné ocenění v celostátním finále s mezinárodní účastí, které proběhlo 1.3.2012 v Brně.

Nguyen Quang Tiep skvěle reprezentoval gastronomii našeho regionu, školy i hotelového domu a je slibným talentem, který svoji odbornost chce po vyučení dále intenzivně rozvíjet. V celostátním finále se představil s přípravou krůtí roládky a špízku na cuketovém zelí s bramborovým nákypem a kuřecím demiglace.

Za stránku zodpovídá: Andrea Bocková
Datum vydání: 26.3.2012 0:00