Domů Aktuality Mladí sportovci z Karlovarského kraje slaví na olympiádě úspěch

Mladí sportovci z Karlovarského kraje slaví na olympiádě úspěch

​Karlovarský kraj má po prvním dni zimní Olympiády dětí a mládeže na kontě již pět bronzových medailí. Dvě z nich získali v biatlonovém sprintu na 4 kilometry Šimon Chalupa a Kryštof Beníšek. Další cenné kovy přidali z krasobruslení Tereza Havránková a z orientačního běhu Lukáš Štěrba. Pátý bronz pak patří Samueli Fejglovi, kterému se zadařilo ve snowboardovém paralelním obřím slalomu.
O tom, jak probíhaly boje o cenné kovy, se více rozpovídal lyžař „orienťák“ Lukáš Štěrba. Do závodu šel s jasnou taktikou. „Po tom, co jsem na startu viděl, že se jedná o jeden z mapově jednodušších závodů, řekl jsem si, že to naperu běžecky,“ uvedl Štěrba. Mladíkovi z Karlovarského kraje jeho taktika vyšla. Na zimní Olympiádě dětí a mládeže získal bronz ve sprintu lyžařského orientačního běhu.

Štěrba mimo jiné potvrdil rodinnou sílu v orientačních sportech. Na největší multisportovní akci pro mládež není poprvé, v roce 2022 se zúčastnil letní Olympiády dětí a mládeže v Olomouckém kraji, kde soutěžil v klasickém orientačním běhu. Pokračuje tak ve šlépějích svého staršího bratra, který se pyšní hned několikanásobnou účastí na tomto sportovním svátku. Ostatně orientační sporty mají u Štěrbových již dlouhou rodinnou tradici, věnovali se jim už Lukášovi prarodiče. Na závěr pak mladý sportovec prozradil, jaké jsou jeho plány do budoucna. „Chtěl bych získat titul mistra republiky právě v běhu na lyžích,“ uvedl Štěrba. Vzdát se však nechce ani své další disciplíny. „Určitě to chci skloubit právě s orientačním během a užívat si oba sporty, dokud to bude možné,“ dodal.
Datum aktualizace 25. 1. 2023 - 09:28