Domů Aktuality Blíží se termín pro podání žádostí o Kreativní vouchery Karlovarského kraje

Blíží se termín pro podání žádostí o Kreativní vouchery Karlovarského kraje

​Kreativní vouchery jsou nástrojem, který slouží k podpoře regionální byznysu. A jak vlastně vouchery fungují? Místní firmy si mohou ke spolupráci vybírat z regionálních kreativců či marketingových firem. Malá nebo střední firma si objedná kreativní služby, např. tvorbu webových stránek nebo vývoj nové aplikace. Každý úspěšný žadatel má možnost získat dotaci až 100 000 Kč z rozpočtu Karlovarského kraje ještě před samotným zahájením realizace.

Od roku 2020, kdy Kreativní vouchery poskytují podporu na rozvoj v oblasti marketingu, bylo úspěšně podpořeno 31 žádostí v celkové hodnotě přes 2,4 milionu korun. „Marketingová podpora firem je často impulzem k jejich rozvoji a větší konkurenceschopnosti. Jedná se o důležitý milník v činnosti firem, a proto Karlovarský kraj v letošním roce vyhradil na tento dotační titul částku přesahující 2 miliony korun,“ zdůraznil Vlastimil Veselý, ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání, která dotační titul administruje.

Již nyní mají potenciální žadatelé možnost výběru vhodného marketingového partnera z databáze, tzv. Galerie kreativců Karlovarského kraje, se kterým se dohodnou na obsahu zakázky a poté mohou začít připravovat žádost. Ta musí být zadána a finalizována v elektronickém systému „Portál občana“ na stránkách Karlovarského kraje. Příjem elektronických žádostí bude spuštěn od 13. září 2022 do 19. září 2022.

„V případě Kreativních voucherů je čas finalizace (odeslání žádosti v systému) zcela zásadní. I proto mají žadatelé možnost připravit své projekty v elektronickém systému již 10 dní před ostrým spuštěním a každému žadateli doporučujeme této možnosti využít,“ upozorňuje projektová manažerka dotačních titulů Šárka Harušťáková.

Pro žadatele je připraven také webinář "Jak správně podat žádost o kreativní voucher", který se uskuteční dne 6.září 2022 od 10:00 do 11:00 hod. Na webinář je nutné se registrovat nejpozději do 1. září 2022.

Stejně jako v loňském roce stále platí pravidlo, že firmy, které chtějí žádát o kretivní vouchery, musí mít vlastní produkt nebo službu a provozovnu na území Karlovarského kraje.

Kompletní podmínky vyhlášené výzvy Programu rozvoje konkurenceschopnosti Karlovarského kraje – podprogram 2 Kreativní vouchery jsou k dispozici na webovém portálu Karlovarského kraje. Pro více informací sledujte webové stránky agentury KARP www.karp-kv.cz nebo kontaktujte Šárku Harušťákovou prostřednictvím e-mailu: sarka.harustakova@karp-kv.cz.


Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 24. 8. 2022 - 09:10