Domů Aktuality Vzpomínky pamětníků z Karlovarska ožijí díky audio reportážím studentů středních škol

Vzpomínky pamětníků z Karlovarska ožijí díky audio reportážím studentů středních škol

Ve čtvrtek 28. dubna 2022 se v aule Prvního českého gymnázia v Karlových Varech uskuteční první část slavnostní prezentace projektu Příběhy našich sousedů. Dokumentaristický projekt, který již 7. rokem v našem kraji pořádá společnost Post Bellum, z. ú., dává možnost žákům a studentům nahlédnout do moderních dějin prostřednictvím příběhů konkrétních osobností, a zároveň se i něco nového naučit z dokumentaristického řemesla.

V průběhu šesti měsíců žáci nejprve natáčeli vyprávění místních pamětníků a dohledávali dokumentární materiály k jejich příběhům. Ze shromážděných podkladů pak vytvořili vlastní rozhlasové reportáže a celou řadu dalších prací. Ty pak odborné i široké veřejnosti představí právě na závěrečné  prezentaci.

Projekt je v Karlovarském kraji nesoutěžní, nicméně v rámci slavnostní závěrečné prezentace posoudí odborná porota ve složení Danuše Kubová za ZŠ jazyků a PČG KV, Vojtěch Ripka Z Ústavu pro studium totalitních režim, Jan Nedvěd z Muzea Karlovy Vary práci studentů i jejich vystoupení před publikem. V průběhu společného setkání dostanou pak studenti zpětnou vazbu – co se povedlo, co třeba pro  příště vylepšit.

Šest zajímavých příběhů pohledem studentů středních škol z Karlovarského kraje si můžete poslechnout na slavnostní prezentaci v aule Prvního českého gymnázia, která je přístupná i široké veřejnosti.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 27. 4. 2022 - 12:56