Domů Aktuality ​Kraj pokračuje v modernizaci výjezdových základen záchranky

​Kraj pokračuje v modernizaci výjezdových základen záchranky

​Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání schválila smlouvu o vzájemné spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Karlovarského kraje na přípravě a realizaci projektu výstavby výjezdové základny v Lubech. Ta ovšem není jediným místem v regionu, které se dočká modernizace. Další na řadu by mělo přijít stanoviště v Teplé.

Předpokládá se, že výdaje na realizaci projektu výstavby výjezdové základny v Lubech dosáhnou výše 24 milionů korun. Předfinancování a spolufinancování projektu bude zajištěno z úvěru Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje, přičemž většinu nákladů má pokrýt dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. „Realizace projektu by měla nastat na podzim tohoto roku. V současné chvíli se dokončuje projektová dokumentace, která by měla být hotova v červenci,“ upřesnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Nové stanoviště, jež nahradí stávající provizorní, vyroste doslova na zelené louce. Potřebný pozemek pro výstavbu jednopodlažního objektu darovalo Karlovarskému kraji město Luby. „Dalším místem, které se nyní připravuje je Teplá, kde stávající stanoviště je rovněž v nevyhovujících prostorech. Jeho úprava do řekněme standartní kvality není možná, proto záchranka vytipovává vhodnou lokalitu pro obdobnou stavbu jako je tomu v Lubech na zelené louce,“ doplnil hejtman Petr Kulhánek.
Datum aktualizace 23. 2. 2023 - 08:26