Domů Aktuality Namaluj své tajné místo v Karlovarském kraji a vyhraj hodnotné ceny

Namaluj své tajné místo v Karlovarském kraji a vyhraj hodnotné ceny

Pozvolna se blíží konec školního roku a žáky čekají již jen dva měsíce, než se opět vydají za prázdninovými zážitky. Ještě než ale děti školy opustí, připravil si pro ně hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek výtvarnou soutěž. O hodnotné ceny mohou soutěžit žáci základních škol z regionu, kteří namalují obrázek nebo vytvoří prostorovou práci na téma: Mé tajné místo v Karlovarském kraji.

„V našem kraji je bezpočet nádherných míst, na která se mnohdy opakovaně vracíme, protože jsou pro nás něčím výjimečná. Sám jsem ale velmi zvědav, které považují soutěžící za to své tajné. Nemusí se přitom nutně jednat o neznámé místo hluboko v lesích, třeba jej jen jako tajné vnímají, případně s ním mají spojený nějaký nevšední zážitek. Budu se těšit na všechny práce, ze kterých budou vybrány ty nejpovedenější. Jejich autoři získají ceny v podobě dotykových tabletů, dronů a bezdrátových sluchátek,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Soutěž odstartuje 2. května a práce bude možné odevzdávat do 30. června 2022. Vyhlášeny jsou dvě věkové kategorie, první je určena dětem od 6 do 10 let, druhá starším výtvarníkům ve věku 11 – 15 let. V každé kategorii budou odbornou porotou vybrána tři nejpovedenější díla, jejichž autoři budou oceněni v rámci slavnostního předávání cen. To se uskuteční po prázdninách. Výsledky soutěže budou uveřejněny v Krajských listech, na krajských sociálních sítích a na webu. Ve foyer budovy A krajského úřadu bude po vyhlášení vítězů následovat výstava oceněných prací. 

 
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 29. 4. 2022 - 13:04