Domů Aktuality Prostory galerie umění rozezní hudba Oldřicha Janoty

Prostory galerie umění rozezní hudba Oldřicha Janoty

V Galerii umění vystoupí alternativní písničkách Oldřich Janota, který je považován za kultovní osobnost české folkové scény. Návštěvníci koncertu se mohou těšit na kombinaci magických textů a hry na kytaru.

Oldřich Janota začínal svou uměleckou dráhu jako ceněný folkový písničkář, vynikající kytarista a tvůrce originální poetiky. Působil v kapelách Pentagram, Mozart K, v hudebním sdružení Janota - Fidler - Richter. Pro jeho hudbu jsou charakteristická metaforická spojení slov nejednoznačných významů, hudební minimalismus a hluboké a abstraktní obsahy. Právě ty poskytují prostor pro zastavení a zasnění.

Hudebník Oldřich Janota je absolventem žurnalistiky na Univerzitě Karlově. Na scéně se pohybuje od konce sedmdesátých let a je držitelem prestižního ocenění hudebních publicistů „Žlutá ponorka“ za celoživotní dílo. Je také autorem mnoha nahrávek, jako například: Žlutě, Sešité, Podzimní král, High, Ora pro nobis, zároveň též spoluautorem několika hudebně výtvarných performancí.

Janotovu výjimečnou práci se slovem, zvukem a velmi osobité hudební vyjádření je možné slyšet v rámci koncertu v Galerii umění Karlovy Vary v úterý 22. 3. 2022 od 19:30 hodin. Vstupné činí 150 Kč.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 17. 3. 2022 - 12:37