Domů Aktuality Vytvořte dílo inspirované geometrickými tvary a přihlaste se do soutěže Galerie umění Karlovy Vary

Vytvořte dílo inspirované geometrickými tvary a přihlaste se do soutěže Galerie umění Karlovy Vary

Galerie umění Karlovy Vary vyhlásila soutěž inspirovanou tvorbou Vladislava Mirvalda, jehož výstavu s názvem „Dnes přiletí špačkové“ mohla představit veřejnosti jen prostřednictvím fotografií a videa.



Právě tato výstava obsahuje také geometrické obrazy a kresby, v nichž autor využíval principu pravidelného posouvání kružnic po ose. To pak vytváří rozpohybované a prostorové válcovité spirály. Pro tvorbu soutěžního příspěvku se mohou výtvarníci inspirovat například i duhovými spirálami, se kterými si mnozí v dětství hráli. Zdrojem inspirace může být také příroda, konkrétně třeba pohyb hadů, případně některé z dalších Mirvaldových děl. Komentovanou prohlídku výstavy a fotografie z expozice naleznete na facebookovém profilu galerie.
 
Úkolem soutěžících je vytvořit libovolnou technikou dílo inspirované právě geometrickými obrazy či kresbami. Svou výslednou práci pak musí vyfotit a fotografii zaslat e-mailem na adresu: info@galeriekvary.cz, do pole předmětu uvést „soutěž - Mirvald“. Termín pro zaslání je do půlnoci 24. 4. 2021.

Po skončení soutěže budou vybráni tři výherci, kteří získají věcné ceny v podobě publikací Galerie umění Karlovy Vary a jejich díla budou zveřejněna na facebookové stránce galerie a na jejím instagramu.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 14. 4. 2021 - 10:52