Domů Aktuality Letošní online kvíz pro školáky ohledně internetové bezpečnosti úspěšně odstartoval

Letošní online kvíz pro školáky ohledně internetové bezpečnosti úspěšně odstartoval

​ Žáci a studenti základních a středních škol v Karlovarském kraji se mohou opět zapojit do soutěže v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet.  Po úspěšném absolvování online kvízu na ně čekají atraktivní ceny, možný je i postup do celostátního finále. Projekt probíhá pod záštitou Asociace krajů ČR.




„Kriminalita v internetovém prostředí je na vzestupu, proto je třeba chránit a vzdělávat především ty nejmenší. Soutěžní online kvíz je pro děti připraven hravou formou, která je nenásilně učí osvojovat si zásady bezpečného chování na internetu. Podle našich zkušeností se žáci do kvízu zapojují rádi, motivací jsou velice pěkné ceny. Do soutěže se mohou zapojit sami doma, ale i s ostatními spolužáky během vyučování ve škole,“ upřesnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.   

P
ro soutěžící školáky jsou připraveny e-learningové lekce a krátké videospoty, na které navazuje online kvíz. Po správném zodpovězení všech kvízových otázek z oblasti bezpečného chování na internetu jsou soutěžící zařazeni do losování o věcné ceny. Ti zvídavější si mohou zasoutěžit i v Kvízu PLUS, který je určen pro opravdové znalce problematiky elektronické bezpečnosti a jehož vítěz reprezentuje kraj v republikovém kole. Prostřednictvím soutěže se děti dozví důležité informace o bezpečném užívání informačních technologií a zároveň mohou vyhrát hodnotné ceny od společnosti Microsoft, GORDIC a sdružení CZ.NIC. Soutěžit je možné až do 28. února 2021.

Soutěžní kvíz a všechny vzdělávací materiály z oblasti internetové bezpečnosti jsou dostupné na webových stránkách projektu

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 9. 10. 2020 - 13:47