Domů Aktuality Silnice k budoucí komerční zóně na Podkrušnohorské výsypce je hotova

Silnice k budoucí komerční zóně na Podkrušnohorské výsypce je hotova

 Karlovarský kraj dokončil výstavbu dopravního napojení na komerční zónu v Podkrušnohorské výsypce na Sokolovsku. Jedná se o silnici, která povede také k chystanému vývojovému a testovacímu centru automobilky BMW Group. Projekt vedla Krajská správa a údržba silnic, práce realizovala stavební společnost STRABAG.

 

Na Podkrušnohorské výsypce vznikla příjezdová komunikace s kruhovou křižovatkou. „K jejímu vybudování se zavázal Karlovarský kraj v memorandu, které uzavřel s firmou BMW Group
a společností Sokolovská uhelná. Náklady na stavbu dosáhly 92,3 milionu korun s DPH, na vybudování silnice se nám podařilo získat finance ze SFDI,“ upřesnil náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

Stavba trvala téměř deset měsíců. „Během výstavby se nevyskytly žádné zásadní komplikace. Toto nové napojení bude hlavní příjezdovou cestou do vzniklé komerční zóny a bude sloužit i při výstavbě areálu BMW Group. Velice děkuji všem zúčastněným za velmi dobře odvedenou práci,“ dodal ředitel Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Jan Lichtneger.
 
Výstavba samotného areálu již běží. „Tento projekt je významným strategickým krokem. Velice vítám takový tip investic, které do kraje přinesou vysokou přidanou hodnotu a kvalifikovaná pracovní místa. Pomůže to řešit pracovní uplatnění obyvatel v regionu a oživit jeho ekonomiku,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.  Součástí areálu budou zkušební okruhy, administrativní a provozní budovy, dílny a sklady. Kraj se bude podílet na vybudování parkoviště, nabíjecích stanic pro elektromobily a zastávek pro autobusy. Se zprovozněním centra se počítá v roce 2022.
 
„Dokončení příjezdové komunikace pro komerční zónu Podkrušnohorské výsypky je dalším důležitým krokem v projektu Vývojového centra BMW Group. Významně přispěje k dalšímu průběhu stavby, která započala v polovině května,“ řekl Andreas Heb, vedoucí projektu Vývojového centra BMW Group.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 30. 6. 2020 - 12:43