Domů Aktuality Kraj chce přenést festivalovou atmosféru do celého regionu

Kraj chce přenést festivalovou atmosféru do celého regionu

​Festivalové filmy v kinech mnoha měst, soutěže o lístky, stánek v Thermalu a odpoledne pro rodiny s dětmi - takové aktivity plánuje vedení kraje v době 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Chce tak zviditelnit region a zároveň přiblížit lidem festivalové dění.

Po lístcích na festivalové filmy je většinou velká poptávka a pro obyvatele z ostatních částí regionu je často problém vstupenky získat. Kraj proto s organizátory festivalu domluvil možnost představit jeden z festivalových filmů také v kinech v Ostrově, Sokolově, Chodově, v Chebu a Mariánských Lázních, v jednání je i Jáchymov. 

Všichni akreditovaní návštěvníci festivalu letos dostanou seznam památek, kam budou mít nejen během filmového svátku vstup se slevami. „Festival je pro náš kraj prestižní kulturní událostí, kterou nám závidí v celé Evropě. My ale chceme, aby se při té příležitosti kraj více zpropagoval, musíme té možnosti využít. Budeme mít stánek v prostorách hotelu Thermal, kde budeme lákat návštěvníky, aby vyrazili za přírodními krásami a pamětihodnostmi regionu, lidé se budou moci na místě vyfotit, získat propagační předměty,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. 

Podle ní také mnoho občanů kraje odjíždí během festivalu pryč, protože se necítí být jeho součástí, nemohou sehnat lístky na filmy, na doprovodné akce. Proto kraj díky spolupráci s organizátory získal vstupenky do festivalových kin a vyhlásil
soutěž se třemi jednoduchými otázkami. Kdo správně odpoví, může se těšit na některou z festivalových projekcí. Soutěž potrvá do 19. června. 

Namísto tradičního večera kraje na letišti se letos akce zcela promění a otevře se veřejnosti. „Půjde o takzvaný Roztančený festival s Karlovarským krajem. Rodiny s dětmi budou moci přijít na karlovarský meandr, kde začne v 15 hodin program s tanečníkem Janem Onderem, vystoupí skupina Pískomil, herec a moderátor Petr Vacek známý například z televizní stanice Déčko, těšit se ale všichni mohou i na polovinu vítězného páru letošního ročníku StarDance tanečnici Veroniku Lálovou. Pro děti bude připraveno malování na obličej, skákací hrad, jezdit se bude na populárních segwayích. Odpoledne završí taneční show ve stylu Pomády,“ vysvětlila hejtmanka. 

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začne v pátek 30. června a potrvá do 8. července 2017. Diváci se kromě řady nových soutěžních snímků mohou těšit například na světovou premiéru digitálně restaurované kopie Oscarem vyznamenaného filmu Obchod na korze tvůrčí dvojice Ján Kadár – Elmar Klos.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 7. 6. 2017 - 16:48