Domů Aktuality Odbor regionálního rozvoje spolupracuje se studenty UJEP

Odbor regionálního rozvoje spolupracuje se studenty UJEP

Zástupci Katedry regionálního rozvoje a veřejné správy Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem oslovili odbor regionálního rozvoje krajského úřadu s nabídkou spolupráce na projektu, v rámci kterého měl sekretariát  Regionální stálé konference Karlovarského kraje (dále sRSK) zadat a vést seminární práci studentů posledních ročníků magisterského studia.

Sekretariát RSK zvolil pro studenty téma, které se zabývá nejen obecným pojetím, ale také konkrétním pohledem na Karlovarský kraj v oblasti transformace regionu. Studenti posledního ročníku magisterského studia mají přicházet s návrhy řešení a doporučeními, jakým směrem by se měl náš region ubírat.

Projekt se zaměřuje převážně na ekonomickou a společenskou transformaci kraje a bude rozdělen do dvou částí. První část se bude týkat analýzy problému poklesu počtu návštěvníků v kraji, jenž se značnou měrou promítá do oblastí lázeňství a cestovního ruchu. Zpracovatelé navrhnou řešení k nastartování kraje v oblasti cestovního ruchu a k získání vyššího počtu návštěvnické klientely. Navržená řešení pak budou obsažena v dotazníkovém šetření.

Toto šetření se stane výchozím pro druhou část projektu, jejímž hlavním cílem bude porovnání Karlovarského a Ústeckého kraje očima studentů, jež odhalí a identifikuje další problematická témata. Z této část projektu by měly vzejít návrhy řešení, jak by se mohl stát Karlovarský kraj zajímavějším a přitažlivějším pro mladé lidi.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 31. 10. 2022 - 16:40