Domů Aktuality Karlovarská agentura rozvoje podnikání pokračuje ve spolupráci s vysokou školou

Karlovarská agentura rozvoje podnikání pokračuje ve spolupráci s vysokou školou

​Také v letošním roce bude Karlovarská agentura rozvoje podnikání (dále „KARP“) spolupracovat s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP), Fakultou sociálně ekonomickou,a to v rámci předmětu Inovace. Během těto spolupráce budou studenti zpracovávat konkrétní téma týkající se inovačního prostředí.  

„Studentům 5. ročníku Fakulty sociálně ekonomické jsou k dispozici naši kolegové z agentury, kteří zajišťují odborný konzultační servis, respektice mentoring. Pomáhají studentům propojit teoretické poznatky s praxí,"  řekl Vlastimil Veselý, ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání.

V loňském roce byla hlavním tématem problematika Smart city. Tehdy studenti zpracovali návrhy inovativního řešení pro města Loket a Hroznětín. Kvůli pandemii COVID-19 spolupráce probíhala především online. V letošním roce se práce zaměří na kulturní a kreativní průmysly, které jsou pro Karlovarský kraj důležitým tématem, neboť v regionu vznikne nová Krajská kulturní kreativní kancelář – 4K.

Studenti navrhnou procesy pro efektivní fungování této kanceláře. „Věříme, že praktická činnost je významně obohatí o nové poznatky a že jejich výstupy budou kvalitní a reálné a poslouží Karlovarskému kraji při praktickém využití,“ doplnil Tomáš Sýkora z Katedry regionálního rozvoje a veřejné správy UJEP.

Spolupráci si obě strany velmi pochvalují a považují ji za vzájemně prospěšnou. Agentura KARP díky ní vidí aktuální problematiku očima mladé generace a studenti získávají praktický pohled na věc.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 18. 10. 2022 - 12:40