Domů Aktuality Oslavte Mezinárodní den archeologie s chebským muzeem

Oslavte Mezinárodní den archeologie s chebským muzeem

Víte, že na třetí sobotu měsíce října připadá Mezinárodní den archeologie? A právě u příležitosti tohoto dne pořádají archeologové společenské a kulturní akce pro širokou veřejnost. Jednu takovou připravilo také Muzeum Cheb, které zve na vycházku po archeologických lokalitách v okolí Pomezí nad Ohří.

Zájemci se mohou těšit na procházku spojenou s výkladem k jednotlivým památkám, jejichž velká část je archeologizována. Cílem sobotní vycházky budou dvě zaniklé obce po roce 1945 a jeden z nejstarších kostelů na Chebsku.

Trasa exkurze povede od zastávky v Pomezí na mezolitickou lokalitu Bříza, dále k zaniklé obci Pomezná s pozůstatky statku a následně k zaniklé obci Rybáře. Po cestě zpět absolvují účastníci návštěvu kostela sv. Jakuba Většího v Pomezí a zaniklého hřbitova.

Délka trasy je zhruba 10 kilometrů, průvodci budou Michal Beránek a Klára Hanáková z Muzea Cheb. Sraz účastníků je v sobotu 15. října v 9 hodin na vlakové zastávce v Pomezí nad Ohří. Průvodci doporučují nepromokavou obuv, oblečení do terénu a svačinu.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 14. 10. 2022 - 07:22