Domů Aktuality Letecký den v Chebu nabídne show nejen ve vzduchu

Letecký den v Chebu nabídne show nejen ve vzduchu

Fanoušci letectví se mohou o víkendu těšit na program Leteckého dne v Chebu. Ve vzduchu se představí řada zajímavých strojů a pilotů. Své umění předvede také nejznámější český pilot světové série Red Bull Air Race Martin Šonka.  

Program leteckého dne začne již v 9 hodin, kdy bude otevřen areál letiště a zájemci budou moci absolvovat vyhlídkové lety. Následovat bude let transparentu a ukázka dronů. Slavnostní zahájení leteckého dne proběhne ve 13 hodin a odstartují ukázky strojů, jako například Boeing B75 - cvičný stroj US Air Force,  Enstrom 480B-G - americký cvičný vrtulník, JAS-39 Gripen – králové českých nebes armády ČR, Lockheed Electra L-1A – osobní letoun J. A. Bati, se kterým obletěl celý svět .Chybět nebudou ani akrobatické ukázky letadel, představení nejlepší akrobatické letky na světě a mnoho dalšího.

Na letiště je možné se dopravit vlastním automobilem a odstavit jej na velkokapacitním parkovišti v těsné blízkosti letiště. Zájemci mohou využít také kyvadlové dopravy autobusem z Chebu a zase zpět.

Vstup na Letecký den Cheb 2022 je možný pouze s platnou vstupenkou. Ty jsou k dostání na webových stránkách v předprodeji (již pouze do půlnoci 12. 8. 2022), vstupné je možné uhradit také přímo na místě u vstupu na letiště. Veškeré další informace jsou uvedeny na webových stránkách akce.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 12. 8. 2022 - 10:43