Domů Aktuality Ředitelství silnic a dálnic hlásí zastavení oprav mostů na silnici do Plzně

Ředitelství silnic a dálnic hlásí zastavení oprav mostů na silnici do Plzně

​​Na silnici I/20 ve směru z Karlových Varů do Plzně, která je ve správě Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR), byly zastaveny stavební práce na dvou mostech u Kfel. Důvodem je insolvenční řízení, v němž se ocitl zhotovitel stavby, společnost Raeder & Falge s.r.o.

Staveniště firma opustila a s karlovarskou správou ŘSD ČR​ nyní nekomunikuje. Doposud byly provedeny bourací práce nad nosnou konstrukcí a základech obou mostů. Stávající nosné konstrukce jsou částečně obnažené, proto je potřeba co nejdříve dokončit jejich opravu či je zakonzervovat. Pracovníci ŘSD ČR aktuálně monitorují a analyzují stav obou mostů. Na základě toho pak zvolí další postup.

Na místě bude do konce listopadu 2022 platit stávající úplná uzavírka s objízdnou trasou po souběžné provizorní vozovce pro vozidla do 3,5 t. Na trase je kyvadlový provoz řízen semafory. Vozidla nad 3,5 t jsou pak odkloněna přes Bochov a poté zpět na Toužim. Dočasné dopravní značení na objízdné trase se bude upravovat tak, aby během zimního období byla souběžná komunikace sjízdná pro všechna vozidla a bylo možné na tomto úseku provádět zimní údržbu.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 11. 8. 2022 - 09:23