Domů Aktuality Komentovaná prohlídka představí spolupráci Studia Najbrt a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Komentovaná prohlídka představí spolupráci Studia Najbrt a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Výstava Studia Najbrt představuje 28 let trvající spolupráci s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary. Výběr z mnoha podob jednotlivých ročníků prezentují především plakáty, tiskoviny, ale i mnoho dalších předmětů, které každoročně pro festival vznikají. O výstavě i dlouholeté spolupráci na grafické podobě Mezinárodního filmového festivalu pohovoří zakladatel Studia Najbrt Aleš Najbrt.

Studio Najbrt je přední české grafické studio, které již od roku 1994 vytváří identity, knihy, plakáty, výstavy, webové stránky a aplikace pro české i mezinárodní klienty. Dlouhodobě spolupracuje nejen s MFF Karlovy Vary, ale i se skupinou Ambiente, městy Praha, Ostrava a mnoha dalšími. Do povědomí i laické veřejnosti pronikla originální vykřičníková loga Ostravy, stejně jako loga Národní galerie v Praze či Masarykovy univerzity v Brně.            

Výstava přiblíží tvorbu Aleše Najbrta, Zuzany Lednické, Marka Pistory, Jakuba Spurného a několika dalších designérů a s nimi spolupracujících fotografů, architektů a režisérů. Na vizuální podobě festivalu totiž mohou spolupracovat všichni členové studia.       

Komentovanou prohlídku výstavy Play it again povedou Aleš Najbrt a Zuzana Lednická. Zájemci se dozvědí spoustu detailů z každoroční kreativní práce na stejném tematickém základu, práce, která skýtá velké naplnění a radost, když se mnohdy jednoduchý či vtipný nápad zhmotní na plakátech, programech, tričkách, taškách, hrncích a mnoha dalších propagačních předmětech provázejících každý ročník festivalu.
 
Komentovaná prohlídka výstavy se uskuteční ve čtvrtek 11. 8. 2022 od 17 hodin v Galerii umění. Vstupné činí 70 Kč.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 9. 8. 2022 - 08:48