Domů Aktuality O víkendu pokračuje seriál běžeckých a turistických výšlapů krušnohorskou krajinou

O víkendu pokračuje seriál běžeckých a turistických výšlapů krušnohorskou krajinou

V sobotu 13. 8. 2022 se uskuteční předposlední etapa Stříbrné stopy, podniku, který se snaží prostřednictvím zdravého pohybu upozornit na nádherná zákoutí Krušnohoří, na jejich poutavé příběhy, ukázat lidem krásu nedotčené přírody a význam udržitelného turismu. Předposlední z etap zavede účastníky do okolí Ryžovny, kde je také start i cíl závodu.

Odstartovat je možné mezi 9. – 11. hodinou, trasa etapy měří cca 15 kilometrů a je vhodná pro turisty i pro běžce. Trasu je možné uběhnout nebo projít, účastníci se budou orientovat podle mapy, kterou získají v papírové i elektronické podobě. Podmínkou účasti je nainstalovaná aplikace Záchranka v mobilním telefonu. Patronem této etapy je ředitel společnosti Montanregionu Krušné hory Michal Urban.

Každý z účastníků obdrží drobné občerstvení a také dárky od sponzorů. Navíc jeden z vylosovaných získá DAB rádio od mediálního partnera akce, jímž je Český rozhlas Karlovy Vary.
Akci pořádá Nadace St. Joachim.

Poslední etapa seriálu se uskuteční 17. 9. 2022 v Jáchymově, kde budou oceněni ti nejlepší a nejvěrnější účastníci celého seriálu závodů.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 8. 8. 2022 - 12:21