Domů Aktuality Tři místa v našem kraji patří mezi dosud neobjevené skvosty ČR

Tři místa v našem kraji patří mezi dosud neobjevené skvosty ČR

​Výběr zajímavých míst pro turisty, která zatím nejsou moc známá, a přitom rozhodně stojí za návštěvu, sestavil pro letošní rok Institut turismu České centrály cestovního ruchu - CzechTourism. Krajské nominace sestávají vždy ze tří klíčových a nepříliš známých atraktivit z každého regionu. Na území Karlovarského kraje se do výběru dostalo návštěvnické centrum porcelánky Thun 1794 v Nové Roli, hornické muzeum v Krásně a  hrad Vildštejn ve Skalné.

Jedním z kritérií krajských nominací neobjevených skvostů roku 2022 byla návštěvnost v uplynulém roce. Pohybovala se od tisícovky do maximálně 26 tisíc turistů za rok. „Společně s organizacemi destinačního managementu se snažíme přilákat pozornost i na místa v celé České republice, která turisté dosud příliš neobjevili. A také upozornit na to, kde a co chybí k tomu, aby se cestovní ruch v dané lokalitě rozvíjel,“ říká ředitelka produktového managementu a regionální spolupráce České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Veronika Janečková a dodává: „Pokud bychom se podívali na všechna dnes velmi známá turistická místa, na začátku vždy zpravidla stála nová atraktivita či neobjevený skvost - Lipno nastartovala Stezka v korunách stromů, do Kutné Hory se jezdí na chrám sv. Barbory, do Českého Krumlova nebo do Litomyšle na zámek, do Milovic do Mirákula, za pivem do Plzně či do rodinných pivovarů, Dolní Morava nově láká na světově unikátní Sky Bridge aj. Často se jedná také o objekty zapsané v UNESCU. Proto i v CzechTourismu moc fandíme Karlovarskému kraji, kde se jim loni podařilo hned několik zápisů, o kterých se mluvilo i na našem nedávném Czech Republic Travel Trade Day a také českému pivu, které o zápis do UNESCA usiluje.“     

Tipy z regionů na neobjevené skvosty letošního roku čítají celkem 42 atraktivit. Jejich přehled najdou zájemci na portálu Kudy z nudy.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 7. 7. 2022 - 09:10