Domů Aktuality EY Podnikatelem roku Karlovarského kraje 2021 se stal Filip Dušek, výrobce kovového nábytku z Plesné

EY Podnikatelem roku Karlovarského kraje 2021 se stal Filip Dušek, výrobce kovového nábytku z Plesné

Společnost EY za podpory hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka vyhlásila vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2021 Karlovarského kraje. Historicky teprve druhým vítězem se stal Filip Dušek, jehož společnost ELROZ INVEST s.r.o. vyrábí produkty z kovu, od rozvaděčů až po designový a dílenský nábytek, kterého zde vyrobili již miliony kusů. Značka ELROZ tak navazuje nejen na staletou tradici průmyslové výroby v regionu, ale zároveň se díky svému citlivému přístupu k inovacím úspěšně prosazuje i v nových oborech.  

Nezávislá porota, v jejímž čele již tradičně zasedl loňský vítěz EY Podnikatel roku České republiky Josef Průša, zakladatel a CEO společnosti Prusa Research a.s., ocenila u Filipa Duška schopnost transformovat obor svého podnikání i odvahu vystoupit mimo zavedené koleje, a přitom zůstat věrný tradici, kterou je v jeho případě zpracování a výroba kovových výrobků. Zatímco původním produktem firmy byly od založení společnosti v roce 1965 elektrické rozvaděče, dnes se vedle toho s velkým úspěchem zaměřuje na výrobu nábytku včetně jeho oceňovaných designových kolekcí. Činí tak navíc v souladu s přírodou a s maximálním ohledem na udržitelnost.

„Velmi mě těší, že se porota letos podruhé v celé historii soutěže rozhodla udělit krajský titul v Karlovarském kraji. Filip Dušek je velký karlovarský patriot a na úspěšném rozvoji regionu mu velice záleží. Úspěch jeho výrobní firmy dokazuje, že podnikatelský duch v Karlovarském kraji žije. Přeji tomuto krásnému kraji spoustu dalších úspěšných podnikatelů napříč všemi obory,“ řekla u příležitosti slavnostního vyhlášení Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY v České republice.

Soutěž EY Podnikatel roku​ přináší možnost zviditelnit podnikatelské příběhy, za kterými stojí spousta práce a sil. Díky úspěšným firmám a osobnostem, které je vybudovaly, se mohou v našem kraji rodit nové nápady, vznikat zajímavá pracovní místa. Karlovarský kraj se proto snaží vytvářet potřebné zázemí a komunikovat o představách firem, být v úzkém kontaktu s Krajskou hospodářskou komorou. Teď navíc stojíme na prahu transformace – přeměny regionu, která nabídne unikátní příležitost tradičnímu podnikání, ale také inovativním postupům a výzkumu”, uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Výsledky národního finále a jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2021 České republiky budou vyhlášeny 1. března 2022. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále v červnu 2022 a bude bojovat spolu s ostatními národními vítězi z padesáti čtyř zemí světa o titul EY Světový podnikatel roku.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 23. 2. 2022 - 07:45