Domů Aktuality Členové Krajského parlamentu dětí a mládeže Karlovarského kraje si zvolili své předsednictvo

Členové Krajského parlamentu dětí a mládeže Karlovarského kraje si zvolili své předsednictvo

První řádné zasedání Krajského parlamentu dětí a mládeže Karlovarského kraje se neslo v duchu volby zástupců předsednictva. Vzhledem k aktuálním epidemiologickým podmínkám bylo jednání přesunuto do online prostředí. Na programu bylo schválení dokumentů k parlamentu, představení kandidátů na obsazení pozic, volby a stanovení výborů.

„Jsem velmi mile překvapen, s jakou vervou se členové parlamentu dětí a mládeže pustili do práce. Proslovy kandidátů na jednotlivé pozice jsou příslibem budoucí velmi aktivní spolupráce. Již na tomto zasedání zaznělo několik zajímavých myšlenek a nápadů, které budeme v rámci příštích jednání určitě rozvíjet,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.       

Členové parlamentu schválili statut, jednací a volební řád. Dále následovala volba předsedy, 1. místopředsedy, 2. místopředsedy, řadových členů předsednictva a tajemníka. Zvoleni byli kandidáti s nejvyšším počtem hlasů prostřednictvím online hlasování.      

V rámci jednání vystoupil také radní pro regionální rozvoj Patrik Pizinger, který seznámil členy parlamentu dětí a mládeže s transformačním plánem Karlovarského kraje. Zároveň apeloval na členy parlamentu, aby se zapojili do spolupráce na transformaci regionu s vedením krajem.

K online jednání se připojil i předseda Parlamentu dětí a mládeže České republiky Kamil Černý, který představil smysl a poslání parlamentu a jeho zapojení do národních a nadnárodních struktur. Zmínil spolupráci s národním parlamentem, jenž řeší problematiku na republikové úrovni a nabídl dvě místa pro zástupce Karlovarského kraje, a to v radě a předsednictvu Parlamentu dětí a mládeže České republiky.

Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 8. 12. 2021 - 13:51