Domů Aktuality Kraj chce opět podpořit budování a údržbu cyklistických tras a stezek

Kraj chce opět podpořit budování a údržbu cyklistických tras a stezek

​Celkem 3, 8 milionu korun má letos Karlovarský kraj připraveno na podporu budování a údržby cyklistických stezek, tras a na přípravu projektových dokumentací k cyklistické infrastruktuře v regionu. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, dotace dostanou obce i města po celém regionu. Kvůli obrovskému zájmu žadatelů kraj upravil podmínky čerpání financí.

Karlovarský kraj letos obdržel 20 žádostí o příspěvek v celkovém objemu 5, 3 milionu korun. „Máme radost, že je počet žadatelů velký, potvrzuje se tak, že síť cyklostezek a tras se bude i v příštích letech dál rozrůstat. Vyčleněné peníze by ale na pokrytí všech projektů nestačily. Proto jsme se rozhodli, že mírně pokrátíme výši příspěvku, aby se dostalo na všechny. Nově tedy přispějeme v úrovni 71 procent požadované dotace, což je stále velmi zajímavá částka. A pro další období budeme hledat cestu, jak objem financí určený pro tento dotační program navýšit,“ uvedl uvolněný zastupitel Pavel Čekan. 

Podporu by mohla získat mimo jiné obec Velký Luh na přípravné práce k výstavbě stezky pro pěší a cyklisty z Velkého Luhu do Plesné, dále Mikroregion Sokolov - východ na propojení páteřní cyklostezky Ohře se Slavkovským lesem či obec Kyselka na zpracování projektu pro úsek cyklostezky Ohře z Kyselky přes Radošov do Ostrova.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 17. 5. 2021 - 15:18