Domů Aktuality V Chodově zprovozní Karlovarský kraj další očkovací místo

V Chodově zprovozní Karlovarský kraj další očkovací místo

Další očkovací místo v Karlovarském kraji se otevře od pondělí 22. 3. 2021 v Chodově v prostorech Galerie u Vavřince v ulici Staroměstská 39. V okrese Sokolov se jedná o druhé místo, kde budou lidé očkováni proti COVID-19.

„Je dobře, že se podařilo ve spolupráci s Karlovarským krajem, Karlovarskou krajskou nemocnicí a Hasičským záchranným sborem zajistit pohodlnou dostupnost očkování pro obyvatele Chodova a okolí. Za sebe si přeji, abychom se brzy dočkali dostatečného množství vakcín, protože je nutné proočkovat zájemce ve všech věkových a profesních skupinách. Už teď se očkování ukazuje jako cesta k tomu, jak pandemii COVID-19 porazit,“ uvedl starosta města Patrik Pizinger.   

Chodovské očkovací místo bude v provozu vždy v pondělí a středu v době od 14 do 18 hodin. Připravena bude očkovací místnost s jedním stanovištěm pro vakcinaci a čekárna s kapacitou pro deset osob. Před očkovacím místem bude vyhrazeno deset parkovacích míst pro osoby, které přijedou na očkování. Přístup do budovy je bezbariérový, imobilní osoby mohou využít také výtah.        

Provoz očkovacího místa zajistí zdravotnický personál. O příchozí se postarají dva administrativní pracovníci, kteří zpracují základní informace o zájemcích o očkování, lékař zjistí jejich aktuální zdravotní stav a zdravotní sestra bude provádět aplikaci vakcíny.  Lidé, kteří se dostaví na očkování, by s sebou měli mít osobní doklady. Další informace o očkování a očkovacích místech v kraji najdou zájemci na krajském očkovacím webu.  
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 19. 3. 2021 - 11:49