Domů Aktuality Soutěžní on-line kvíz pro žáky a studenty z oblasti internetové bezpečnosti byl prodloužen!

Soutěžní on-line kvíz pro žáky a studenty z oblasti internetové bezpečnosti byl prodloužen!

​V rámci projektu "Kraje pro bezpečný internet" mohou žáci a studenti základních a středních škol v Karlovarském kraji soutěžit až do 31. března 2021. Soutěžní on-line kvíz navazuje na aktualizované e-learningové lekce a krátké preventivně informační videospoty. Po správném zodpovězení všech kvízových otázek z oblasti bezpečného chování na internetu jsou soutěžící zařazeni do losování o věcné ceny. Ti zvídavější mohou soutěžit i v Kvízu PLUS, který je určen pro opravdové znalce problematiky elektronické bezpečnosti.

Prostřednictvím soutěžního on-line kvízu se soutěžící dozvědí důležité informace o bezpečném užívání informačních technologií a zároveň mohou vyhrát hodnotné ceny od společnosti Microsoft a GORDIC.
 
Po ukončení soutěže proběhne losování vítězů a krajské finálové kolo soutěžního Kvízu PLUS, jehož vítěz bude reprezentovat Karlovarský kraj v celostátním finále.
 
„Kriminalita v internetovém prostředí zaznamenává každým rokem stoupající tendenci. Je velice důležité začít s prevencí u těch nejmenších. Soutěžní on-line kvíz je připraven tak, že učí děti nenásilnou formou osvojovat si zásady bezpečného chování na internetu. Do kvízu se zapojovali žáci se svými učiteli v době výuky, v současné situaci tak mohou děti učinit samostatně doma," doplnil k soutěži hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.
 
Projekt Kraje pro bezpečný internet je realizován pod záštitou Asociace krajů ČR. V rámci svých aktivit úzce spolupracuje s Policií ČR. Hlavním cílem projektu je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty připraveny lekce pro učitele, rodiče, veřejnost, sociální pracovníky a policisty.
 
V loňském roce se do soutěžního kvízu zapojilo více než 35 000 žáků a studentů. Z výsledků testování vyplynulo, že největší obtíže při bezpečném chování na internetu dělají žákům a studentům otázky související se sdílením osobních údajů a fotografií.
 
Soutěžní kvíz, včetně pravidel, a další vzdělávací materiály z oblasti internetové bezpečnosti jsou dostupné na webových stránkách projektu.
Za stránku zodpovídá Bc. Jitka Čmoková
Datum aktualizace 26. 2. 2021 - 09:36