Domů Aktuality Krajská kola letošní Logické olympiády se konala online

Krajská kola letošní Logické olympiády se konala online

​V tradičním podzimním termínu, ale v netradiční online podobě se letos konala krajská kola 13. ročníku Logické olympiády pořádané Mensou ČR.




„Rozhodnutí o formátu krajských kol jsme učinili v rámci organizačního týmu již na začátku září. Následně jsme řešili rozsah a podobu testů a kolegové z IT pracovali na úpravě soutěžního systému, aby jej bylo možné využít i pro krajské kolo,“ popsal Petr Čavojský, místopředseda Mensy ČR.

Soutěžící, kteří letos postoupili ze základního kola soutěže, mohli test vyplnit v určený den kdykoli mezi osmou a dvacátou hodinou. Na řešení zapeklitých otázek a rébusů měli celkem 30 minut."Organizační tým připravil vyvážený test obsahující různé typy logických úloh, jako jsou řady, přesmyčky, sudoku, počítání času nebo věku, vztahy mezi čísly, grafické řady či matice, doplnění kostek do stavby z kostiček,“ řekl Čavojský.

S online testem se nakonec v pátek úspěšně popasovalo po šedesáti soutěžících v kategoriích A, B a C v každém kraji. Všichni medailisté nyní čekají na bezpečné doručení cen v podobě deskových her a drobné elektroniky.„Logickou olympiádu jsme doslova vypiplali z malé regionální soutěže. Dnes je to největší mensovní akce pro děti na celém světě a věříme, že se jí v dalších letech opět dostane podobné podpory jako doposud. Poděkování patří Karlovarskému kraji a městům Karlovy Vary, Sokolov a Horní Slavkov,“ uzavřel s poděkováním za podporu všem sponzorům a partnerům akce Petr Čavojský.

Celorepublikové finále Logické olympiády, jejímž dlouholetým generálním partnerem je Nadace The Kellner Family Foundation spolu se základní školou a gymnáziem Open Gate, se původně plánovalo v Míčovně Pražského hradu  30. listopadu 2020. Kvůli pandemii koronaviru však akci museli organizátoři  vzhledem k současnému vývoji a doporučením MŠMT zrušit.

Nejlepší řešitelé za 
Karlovarský kraj:

Kategorie A (3.–5. ročník ZŠ)
1. Maria Sidorova, ZŠ jazyků, Libušina 31, Karlovy Vary
2. Matyáš Kubín, ZŠ JIH, Komenského 459, Mariánské Lázně
3. Ondřej Loos, ZŠ a MŠ, Komenského 22, Krajková

Kategorie B (druhý stupeň ZŠ a odpovídající ročníky víceletých SŠ)
1. Leonard Oeding, První české gymnázium, Národní 25, Karlovy Vary
2. Jana Anna Mecnerová, Gymnázium, Nerudova 7, Cheb
3. Martin Cetkovský, ZŠ, Česká 39/1, Františkovy Lázně

Kategorie C (studenti středních škol)
1. Vladan Trhlík, Gymnázium Sokolov a Krajské vzdělávací centrum, Husitská 2053, Sokolov
2. Tomáš Zikmund, Gymnázium, Nerudova 7, Cheb
3. Richard Randák, První české gymnázium, Národní 25, Karlovy Vary

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 11. 11. 2020 - 14:09