Domů Aktuality Letní uzavření interny v chebské nemocnici chce kraj ještě zvrátit

Letní uzavření interny v chebské nemocnici chce kraj ještě zvrátit

​Kvůli střídání lékařů a sester na dovolených by se od poloviny července do poloviny srpna letošního roku mělo uzavřít interní oddělení chebské nemocnice. O možnostech, jak tuto situaci změnit, jednal koncem minulého týdne s primáři chebské nemocnice hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.


„Chceme najít cestu, jak bychom mohli zajistit fungování interny v chebské nemocnici i v období dovolených. Mluvil jsem o tom nejen s primáři, ale také s předsedkyní představenstva Karlovarské krajské nemocnice Jitkou Samákovou a členem představenstva KKN Josefem Maškem. K tomu, aby zůstalo interní oddělení v provozu, je zapotřebí zajistit 2 lékaře s potřebnou atestací. Pokusíme se je do poloviny července získat,“ uvedl hejtman.

O situaci jednala také exhejtmanka a poslankyně Jana Mračková Vildumetzová s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem. „Byli bychom rádi, aby interna v chebské nemocnici zůstala pro občany Chebska a okolí otevřena celé léto bez přestávky. Proto jsem oslovila pana ministra a vysvětlila jsem mu okolnosti uzavírání interního oddělení z důvodu střídání zdravotníků na dovolených. Přislíbil, že se pokusí zjistit, zda by nemohli vypomoci lékaři z fakultní nemocnice v Plzni,“ dodala Jana Mračková Vildumetzová. Vedení kraje chce situaci projednat i se starosty z Chebska a Ašska.

Kraj také pracuje na co nejrychlejším řešení dostavby chebské nemocnice, která se zastavila kvůli problémům se zhotovitelskou firmou. Na konci letošního června schválila Rada Karlovarského kraje zadávací dokumentaci a může tak být vyhlášena nová soutěž na dokončení stavby. Během září by měla být podepsána nová smlouva o dílo a v říjnu se mohou znovu zahájit práce s termínem dokončení v prvním čtvrtletí roku 2022. Stále se jedná o náročnou stavbu ve finančním objemu přes 200 milionů korun.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 8. 7. 2020 - 09:32