Domů Aktuality Historicky první titul EY Podnikatel roku Karlovarského kraje získal Alessandro Pasquale

Historicky první titul EY Podnikatel roku Karlovarského kraje získal Alessandro Pasquale

​Společnost EY vyhlásila ve spolupráci s Karlovarským krajem vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2019 Karlovarského kraje. Stal se jím Alessandro Pasquale, ředitel a spolumajitel rodinné firmy Mattoni 1873. Nezávislá porota ocenila hlavně jeho oddanost rodinné tradici, odvážného podnikatelského ducha a v neposlední řadě velký zájem o ochranu životního prostředí. Cenu vítězi předal hejtman Petr Kubis.

„V našem kraji máme celou řadu podnikatelských osobností, které díky své vizi, nápadům a následně výrobnímu programu proslavily náš region daleko za jeho hranicemi. Tito lidé jsou také velkou inspirací pro začínající podnikatele, jež teprve stojí na startu a zakládají nové společnosti. Věřím, že náš kraj bude i nadále tím regionem, v němž se bude dařit tradičním a prestižním světoznámým značkám a produkci těch nejkvalitnějších výrobků, jež často vycházejí ze zdrojů a přírodního bohatství tohoto unikátního území,“ uvedl hejtman Petr Kubis a poděkoval organizátorům za to, že Karlovarský kraj má tu čest hostit historicky poprvé mezinárodní soutěž podnikatelů, která vzdává hold výjimečným osobnostem.

„Tradice rodinného podnikání rodiny Pasquale je pro nás cennou inspirací. V tuzemsku podnikatelé často obtížně hledají svého nástupce v první podnikatelské generaci a příběh Alessandra Pasquale jim může být příkladem, jak na to,“ řekla Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy, a doplnila: „V soutěži EY Podnikatel roku je rozhodující místo podnikání, tedy kde podnikatel vyrábí a zaměstnává. Pokud by Alessandro Pasquale uspěl i na celostátní úrovni, reprezentoval by pak Českou republiku na světovém finále soutěže v Monte Carlu. Zda tomu tak bude, se dozvíme 3. března 2020, kdy bude vyhlášen celostátní vítěz v pražském paláci Žofín.“

Společnost Karlovarské minerální vody, která v brzké době ponese nově název Mattoni 1873,  je dnes největším středoevropským výrobcem nealkoholických nápojů s roční produkcí čítající téměř dvě miliardy lahví. Skupina má dvanáct výrobních závodů a v osmi zemích zaměstnává přes tři tisíce lidí. Kromě přírodních minerálních a pramenitých vod vyrábí i další nealkoholické nápoje a džusy a před několika lety se přidal i segment snacků. Vedle značky Mattoni do portfolia patří například Magnesia, Aquila, Dobrá voda, Poděbradka, Hanácká kyselka, Schweppes, Granini nebo sirupy Yo. Produkty jsou vyváženy do více než dvaceti zemí světa. Kromě Evropy i do Severní Ameriky, Asie, na Arabský poloostrov nebo do Austrálie. Roční obrat Karlovarských minerálních vod přesahuje osm miliard korun.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 26. 2. 2020 - 14:00