Domů Aktuality ​Namaluj záchranáře, hasiče či policistu a vyhraj jednu ze zajímavých cen

​Namaluj záchranáře, hasiče či policistu a vyhraj jednu ze zajímavých cen

Ještě než dětem začnou prázdniny, připravila si pro ně hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová oblíbenou výtvarnou soutěž o hodnotné ceny. Jejich úkolem bude namalovat obrázek nebo vytvořit ruční práci na téma „Pomáhají nám každý den“. Cílem soutěže je vzdát hold záchranářům, hasičům i policistům za jejich nelehkou a vysoce záslužnou práci.​

„Jsou to lidé, kteří dennodenně pomáhají ostatním, často s nasazením vlastního života a zdraví. Obdivujeme jejich obětavost a velkou odvahu, a proto bychom jim prostřednictvím této soutěže chtěli poděkovat za jejich skvělou práci. Věřím, že téma děti určitě nadchne a že nám zašlou spoustu pěkných obrázků. Pro autory nejlepších prací máme opět připraveny chytré mobilní telefony, tablety a MP3 přehrávače,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Soutěž probíhá od 2. května do 28. června. Soutěží se celkem ve dvou věkových kategoriích, první je určena pro děti od 6 do 10 let, do druhé se pak mohou hlásit mladí výtvarníci ve věku 11 až 15 let. Z každé kategorie odborná porota vybere 3 nejlepší práce, jejichž autoři obdrží hodnotné dárky. Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny po prázdninách a uveřejněny na webu Karlovarského kraje. Ve foyer budovy A krajského úřadu bude následně po celý říjen probíhat doprovodná výstava. Bližší informace, včetně podrobných pravidel, najdou zájemci na internetových stránkách Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 23. 4. 2019 - 10:27