Domů Aktuality ​​Kraj vyzývá k účasti na výstavě „Má vlast cestami proměn“

​​Kraj vyzývá k účasti na výstavě „Má vlast cestami proměn“

​Karlovarský kraj se poprvé v historii stane hlavním partnerem 11. ročníku putovní výstavy „Má vlast cestami proměn“, jež seznamuje s úspěšnými projekty napříč regiony. Máte-li ve svém okolí povedenou rekonstrukci či úpravu krajiny, nebo jste dokonce sami tvůrci takovéto proměny, pak se se svým dílem pochlubte a inspirujte ostatní. Uzávěrka přihlášek je do 28. února.
​​
„Vzhledem k tomu, že je Karlovarský kraj hlavním partnerem 11. ročníku akce, chceme jej prezentovat v co největším počtu proměn. Z tohoto důvodu se proto obracíme na všechny zainteresované osoby s prosbou, zda by nebyli ochotni zapojit se do této výstavy a pochlubit se tak se svými projekty na národní úrovni. Slavnostní zahájení proběhne 18. května na Vyšehradě, kde výstava setrvá přibližně měsíc a poté se rozjede v dílčích kolekcích do všech krajů naší vlasti. Jedná se tedy o skvělou propagaci opravených skvostů napříč regiony,“ upřesnila náměstkyně hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče Daniela Seifertová.

Projekty lze přihlašovat na těchto webových stránkách. Podmínkou pro účast na výstavě je zaplacení symbolického poplatku za celoroční propagaci a dodání vhodných podkladů pro zpracování výstavního plakátu, včetně fotografie objektu před a po proměně v dostatečné kvalitě. Výstavu pořádá Asociace Entente Florale CZ – Souznění ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad. Její součástí je rovněž soutěž o nejpovedenější proměnu. Více informací o možnostech spolupráce se dozvíte na internetových stránkách akce.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 14. 2. 2019 - 08:40