Domů Aktuality Obce mohou stále žádat o podporu na vybavení ordinací informačními technologiemi

Obce mohou stále žádat o podporu na vybavení ordinací informačními technologiemi

​I v letošním roce vyhlásil Karlovarský kraj dotační titul, z něhož je možné čerpat prostředky na vybavení ordinací informačními technologiemi, které jsou nezbytné pro vydávání eReceptů. Jeho snahou je zamezit ukončování činnosti praktických lékařů na malých obcích v našem regionu. O dotaci lze požádat kdykoli v průběhu roku, a to až do vyčerpání alokace programu.

Program, který se v minulém roce osvědčil, je určen na vybavení ordinací praktických lékařů v oboru všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost nebo pediatrie. O podporu mohou zažádat obce do 3 tisíc obyvatel. „Reagovali jsme na hrozbu uzavírání ordinací zejména na venkově. Dotační titul má pomoci například v situacích, kdy lékař dojíždí do několika obcí najednou a musel by v každé z nich investovat do vybavení, které je potřebné pro vydávání eReceptů. Celkem jsme z rozpočtu Karlovarského kraje vyčlenili na tyto účely pro letošní rok 500 tisíc korun a prozatím evidujeme pouze jednu žádost o dotaci,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Na jednu ordinaci mohou obce od Karlovarského kraje získat příspěvek ve výši až 35 tisíc korun. Dotace je neinvestičního charakteru a lze ji použít například na nákup počítače, tiskárny či připojení k internetu. Více informací najdete na internetových stránkách Karlovarského kraje v záložce Dotace, kde jsou uvedeny i kontakty na pověřené pracovníky úřadu, kteří jsou připraveni zodpovědět případné dotazy.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 13. 2. 2019 - 15:27