Domů Aktuality Chebské muzeum oslaví přicházející podzim

Chebské muzeum oslaví přicházející podzim

​Nenechte si ujít tradiční Podzimní slavnost, která se letos ponese ve znamení švestek. Čeká vás bohatý program s prezentací podzimní sklizně, ochutnávkou a prodejem nejrůznějších dobrot a chybět nebude ani kulinářská soutěž o nejchutnější švestkovou specialitu. Akce se uskuteční již tuto sobotu v prostorách Muzea Cheb.

Akce je připomínkou Vincentské (hruškové) slavnosti, která se před druhou světovou válkou pravidelně konala v Chebu. Začátek programu je naplánován na 10 hodinu. Kromě již zmíněné kulinářské soutěže budou vyhlášeni i výherci rodinné výtvarné soutěže o nejpovedenějšího strašáka do zelí. Originální práce budou k vidění na doprovodné výstavě. Malí návštěvníci se pak mohou těšit na pohádkové představení či tvořivé dílničky.

Od 17 hodin se navíc ve Valdštejnské obrazárně uskuteční chebská premiéra přírodovědného filmu Archa světel a stínů. Celovečerní debut režiséra Jana Svatoše, jemuž předcházelo téměř 10 let příprav, rešerší a pátrání ve filmových archivech, odkrývá zcela zapomenutý příběh z éry počátků kinematografie a vypráví nejen o lásce na první pohled, ale i o odvaze, předsudcích a o střetu umělecké svobody s Hollywoodem. Bližší informace o programu najdete na internetových stránkách Muzea Cheb.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 20. 9. 2018 - 09:05