Domů Aktuality Hejtmanka zavítala do výrobního závodu minerálních vod Korunní

Hejtmanka zavítala do výrobního závodu minerálních vod Korunní

​Společnost Karlovarská Korunní ve Stráži nad Ohří navštívila na počátku týdne hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. S generálním ředitelem firmy Liborem Dubou jednala především o plánech rozvoje regionu, na kterých se bude podílet jak kraj, tak i producent minerální vody.



Jedním z témat bylo vybudování mnoha kilometrů nových cyklostezek pro obyvatele a návštěvníky kraje a dále vybavení tras kvalitní infrastrukturou, která mimo jiné zahrnuje stanoviště připojená na wi-fi, vybavená defibrilátory nebo autonomními ekologickými toaletami. Dalším tématem se stala rekonstrukce a zkvalitnění dopravního napojení včetně železničního podjezdu, potřebného pro zajištění co nejvyšší ekologičnosti a bezpečnosti dopravy minerálních vod do distribuční sítě. Hejtmanka si také měla možnost prohlédnout prostory výroby. „Musím ocenit, jak se podnik podařilo rychle stabilizovat a dnes má 90 zaměstnanců. Nabízí odpovídající pracovní prostředí a věřím, že jsou tady lidé spokojeni. Výrobu minerálních vod, která je typická pro náš kraj, považujeme za jedno z tradičních odvětví, jež je třeba podporovat,“ uvedla Jana Mračková Vildumetzová.

S představiteli společnosti diskutovala o 
 jejich plánech na rozvoj turistického ruchu v oblasti Stráže nad Ohří, která je velmi atraktivní a mohla by se stát jednou z vyhledávaných destinací kraje. Vedení společnosti chce pro návštěvníky obnovit a zpřístupnit prameny kyselky a veřejná pítka, mimo jiné v blízkosti téměř zapomenuté lesní hrobky zakladatele Korunní kyselky Carla Gölsdorfa. „Tato místa by se měla stát lákadlem na nových turistických trasách pro cyklisty, vodáky a rodiny s dětmi trávící v našem kraji aktivní dovolenou, ale samozřejmě i pro obyvatele našeho regionu,“ vysvětlil Libor Duba. Vedení kraje i zástupci společnosti se shodli na tom, že kladou důraz na respekt vůči vzácným přírodním zdrojům a rozvoj ekonomiky kraje. Právě v těchto oblastech by obě strany chtěly v budoucnu úzce spolupracovat. „Byla bych ráda, kdyby vedení společnosti se svými záměry seznámilo především krajskou destinační agenturu Živý kraj, jež může pomoci ve zviditelnění všech aktivit. Věřím, že se celou oblast podaří otevřít dalším návštěvníkům a upozornit na její krásu,“ dodala hejtmanka.

Foto. Jakub Spína

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 19. 9. 2018 - 09:02