Domů Aktuality Kraj ocenil spolupráci s Czech - American TV

Kraj ocenil spolupráci s Czech - American TV

​Dva a půl milionu amerických domácností v šedesáti městech USA a více než 100 tisíc diváků přes internet sleduje pořad o krásách naší země díky televizní společnosti Czech-Ameriacn TV. Její štáb v čele s ředitelem a producentem Johnem Honnerem pobýval v minulých dnech v Karlovarském kraji a natáčel další díly seriálu. Partnerem televizního vysílání, které slaví 15 let od svého zahájení, je Karlovarský kraj.
​S Johnem Honnerem se setkal krajský radní Jan Bureš, aby mu poděkoval za spolupráci a propagaci památek a přírodních unikátů regionu. „V našem kraji je spousta známých památek a oblastí, ale další nádherná místa zůstávají skryta a je dobře, když se o nich bude vědět. Nesou v sobě totiž kus historie našeho kraje, který sice patří k nejmenším v republice, ale k těm nejkrásnějším,“ uvedl Jan Bureš a předal zástupcům televize pamětní listy a tradiční výrobky z našeho kraje. Na oplátku dostal speciální cenu - „Zlatou hvězdu“ za podporu vysílání ze strany Karlovarského kraje.

John Honner původně pochází z Moravy, dlouhou dobu žil na jihu Čech, ale poté se přes Německo dostal do USA. V okamžiku, kdy získal licenci k televiznímu vysílání, ani na minutu nezaváhal nad tematickým zaměřením. „Mohl jsem točit cokoliv, ale vybral jsem si Českou republiku. Diváci si náš pořad na kanálu 19 od 19 ti hodin oblíbili a my pro ně točíme nejen o krásných místech České republiky, ale i tom, co je třeba typické pro místní kuchyni. Teď je to právě karlovarský knedlík,“ vysvětlil Honner, který neskrýval své okouzlení regionem, především hradem a zámkem Bečov, kde jeho štáb také natáčel. Popsal i svou spolupráci s českými studenty, zejména se Západočeskou univerzitou v Plzni, která pomáhá při tvorbě pořadů. Do realizace jednotlivých dílů jsou však zapojeny i další vysoké školy z celé České republiky. 

V kraji se štáb vypravil na další místa, například na vyhlídku Diana v Karlových Varech, nebo do Jáchymova. Návštěvu pomohla zprostředkovat a zajímavé oblasti vytipovala destinační agentura Živý kraj, která s televizní společností dlouhodobě spolupracuje. Pořady mají velký ohlas a díky nim sem plánuje svou cestu řada amerických turistů.
 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 10. 9. 2018 - 08:01