Domů Aktuality Karlovarský kraj smění s krajským městem pozemky pro letiště

Karlovarský kraj smění s krajským městem pozemky pro letiště

​Karlovarský kraj provede směnu pozemků s městem Karlovy Vary a získá tak území potřebné k rozšíření karlovarského mezinárodního lešitě. Transakci ještě musí schválit krajští a městští zastupitelé. Doplatek kraje ve prospěch města činí 470 tisíc korun.

Na základě směny pak může dojít k rozšíření bezpečnostní zóny kolem přistávací plochy letiště tak, aby to odpovídalo platným předpisům. " Naše letiště má šířku přistávací ploch třicet metrů, ale některé společnosti mají v předpisech šířku přistávací plochy 45 metrů. Z toho důvodu tady nemohou některá letadla přistát. Je to například případ letecké společnosti Ryanair," uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Do budoucna má kraj v plánu kromě rozšíření okolí přistávacích ploch také prodloužení přistávací dráhy, kterou pak mohou využít velkokapacitní stroje, což by znamenalo velkou příležitost pro navyšování počtu cestujících a rozvoj cestovního ruchu.. Karlovarský kraj by chtěl na financování  této náročné investiční akce získat prostředky z programu Restart určeného pro strukturálně postižené regiony.


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 17. 8. 2018 - 10:02