Domů Aktuality Cyklopůjčovny Českých drah jsou opět otevřené

Cyklopůjčovny Českých drah jsou opět otevřené

​Až do 31. října 2018 budou v našem kraji otevřeny půjčovny kol Českých drah. Zájemci je najdou ve stanicích Karlovy Vary, Karlovy Vary dolní nádraží, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Aš a po předchozí domluvě je bicykly možné vypůjčit nebo vrátit také ve stanicích v Sokolově a v Nejdku.

Cyklopůjčovny ČD v Karlovarském kraji provozují České dráhy od roku 2011 za podpory Karlovarského kraje. K dispozici jsou trekingová nebo horská kola v dámské i pánské verzi, dětské bicykly a elektrokola. V půjčovnách Cheb, Františkovy Lázně a Karlových Varech dolní nádraží jsou v nabídce i koloběžky. Výhodná je i cena výpůjčného. Poskytují se slevy pro držitele In Karty ČD a jízdenek EgroNet. 

Největší výhodou ale zůstává, že cestující můžou vrátit kolo i jinde, než si ho půjčili. Na vybraných tratích lze přepravovat vypůjčené kolo zdarma, cyklovýlet je možné kombinovat s pěší turistikou a využít bezplatné úschovy v určených stanicích. V nabídce mají půjčovny kvalitní kola s předpisovou výbavou a pravidelným servisem. Při zapůjčení kola je nezbytné podepsat nájemní smlouvu, předložit dva osobní doklady (občanský, řidičský průkaz nebo např. In Kartu ČD), zaplatit půjčovné a složit vratnou kauci. 

Také v letošní sezóně je síť cyklopůjčoven ČD dostupná ve všech krajích České republiky. Národní dopravce nabízí celkem 91 půjčoven. V roce 2017 si zákazníci vypůjčili v celé síti půjčoven ČD 9 222 kol, ve srovnání s rokem 2016 je to o 1 154výpůjček více. V Karlovarském kraji to bylo 633 kol, tradičně největší zájem je v Karlových Varech (318) a v Chebu (95). Veškeré informace o půjčovnách i přepravě kol ve vlacích ČD jsou k dispozici na stránkách Českých drah.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 3. 4. 2018 - 10:54