Domů Aktuality Hejtmanka Jana Vildumetzová navštívila Nejdek

Hejtmanka Jana Vildumetzová navštívila Nejdek

​Další z pravidelných cest hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové vedla do Nejdku. Se starostou Lubomírem Vítkem a s dalšími zástupci města řešili mimo jiné naplánované investiční akce, na kterých by se v budoucnu mohl podílet i kraj.


Starosta seznámil hejtmanku s plánem vystavět chodník ke krajskému zařízení REHOS Nejdek. „Rádi bychom vybudovali nový chodník k REHOSu, tedy k bývalé léčebně dlouhodobě nemocných. Jde nám o to, že by se v místě podstatně zvýšila bezpečnost chodců, kteří navštěvují své příbuzné v zařízení a nyní musí chodit po silnici s poměrně hustým provozem,“ vysvětlil starosta. Hejtmanka přislíbila, že se vedení kraje bude zabývat možností spolupráce na tomto projektu.

V doprovodu starosty poté zamířila do společnosti WITTE Automotive CZ, kde ji zaujal především propracovaný systém řízení podniku a nadstandardní péče o potřeby zaměstnanců. Firma se v současnosti potýká s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků, právě proto se diskutovalo i o plánované změně struktury oborů krajských středních škol, aby lépe vyhovovala potřebám zaměstnavatelů.


Návštěvu města​ završila hejtmanka Jana Vildumetzová tradičním setkáním s občany. Ti se zajímali především o projekt Senior pasů a projevili přání, zda by bylo možné administrativu spojenou s vystavením Senior pasů vyřídit přímo ve městech, nikoliv jen na krajském úřadě. „Je to velmi věcná připomínka, kterou projednám s náměstkem Petrem Kubisem, jenž má přípravu celého projektu na starosti. Určitě bychom mohli vyslat krajské úředníky do jednotlivých měst a ušetřit seniorům cestu do Karlových Varů,“ řekla hejtmanka. Příprava Senior pasů v současnosti finišuje. „Kromě řady zajímavých slev chceme jejich držitelům už od roku 2018 nabídnout příspěvek na polovinu dálniční známky, jak jsme se k tomu v minulém období zavázali,“ připomněla Jana Vildumetzová.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 7. 8. 2017 - 16:34