Domů Aktuality Hrané prohlídky o době baroka sklízely u školáků úspěch

Hrané prohlídky o době baroka sklízely u školáků úspěch

​ I letos kraj nabídl základním školám v regionu tématické školní výlety. Tentokrát měly podtitul "Poznej památky svého kraje" a zavedly děti na hrad a zámek v Bečově a do klášterního areálu v Ostrově. Hrané prohlídky v duchu barokní doby připravilo Pouliční divadlo Viktora Braunreitera.  

Program divadelníci ušili na míru prostorám zámeckých teras a interiérů. „Scénář vznikal po důkladných konzultacích s vedením zámku a edukačním centrem Bečov. Při psaní scénáře jsem se zaměřil speciálně na život obyvatel v době baroka, přičemž jsem se vracel do svých dětských let a představoval jsem si, co by nadchlo a zaujalo mne,“ prozradil Viktor Braunreiter. Dětem se tak atraktivním způsobem představila barokní epocha nejen z architektonické stránky, ale zejména z pohledu každodenního života šlechty. Díky hraným scénkám děti viděly, jak šlechta trávila volný čas na svých sídlech, jak se oblékala či stravovala. V každé místnosti byly navíc scénky doplněny komentářem lektora. V zahradách se pak mohly zapojit do žonglérského workshopu s kejklířkami divadelního souboru.

Program tak doplnil stávající nabídku dětských programů a neformálního vzdělávání na Státním hradě a zámku Bečov, které byly vytvořeny např. ve spolupráci s Pedagogickou fakultou Univerzity Karlovy, či v rámci edukačního projektu Památky nás baví, jenž letos získal prestižní ocenění Europa Nostra. 


Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 6. 6. 2017 - 09:45