Domů Aktuality V Chodově vítají užší spolupráci s krajem

V Chodově vítají užší spolupráci s krajem

​Obchod s chudobou či dotace na nákup hasičské cisterny - to byla témata, o kterých mluvila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová se starostou Patrikem Pizingerem a dalšími zastupiteli během své návštěvy města.


Starosta přijal hejtmanku na městském úřadě a uvítal intenzivnější přenos podnětů a komunikaci případných problémů, s kterými kraj může městu pomoci. V současnosti řeší Chodov především dopady působení spekulantů s byty na celé sídliště ve městě. Společně se shodli, že by situaci mohly pomoci cenové mapy, v nichž by byl pevně stanoven cenový strop za metr čtvereční. Mapy by byly závazné pro vyplácení doplatků na bydlení. „Karlovarský kraj připravuje v tomto ohledu zákonodárnou iniciativu, kterou chceme předložit ke schválení na červnovém zasedání krajského zastupitelstva,“ vysvětlila hejtmanka. Společně se starostou se šli podívat přímo do lokality, kde jsou předražené byty k mání.

Hejtmanka Jana Vildumetzová navštívila také místní Kulturní a společenské středisko a při té příležitosti informovala zástupce města, že kraj chce v letošním roce umožnit lidem, aby mohli v době Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech sledovat festivalové filmy nejen v karlovarských kinech, ale také na dalších místech v regionu. Prohlédla si právě rekonstruovanou základní školu a zavítala do hasičské zbrojnice, kde se diskutovalo o možnosti získat příspěvek na pořízení hasičské cisterny. Chodovští hasiči, kteří absolvují 160 výjezdů ročně, by si chtěli pořídit novou cisternu. K tomu, aby získali příspěvek od kraje ve výši 1 milion korun, musí mít ale zároveň příslib dotace od státu a posudek od Hasičského záchranného sboru, že pořízení vozu je potřebné. „Určitě bych ráda možnosti změn, týkajících se získání krajských dotací, probrala i s ostatními hejtmany, už proto, že náš kraj v současnosti připravuje nová pravidla právě pro udělování dotací pro hasiče,“ doplnila hejtmanka. 



Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 5. 2017 - 10:15