Domů Aktuality Ženou regionu se stala Michaela Valentová

Ženou regionu se stala Michaela Valentová

​Vítězkou 8. ročníku prestižní soutěže Žena regionu se za Karlovarský kraj stala Michaela Valentová z Ostrova, odvážná žena, která se nebála postavit zákeřné nemoci a zároveň začít pomáhat ostatním. Ceny jí i dalším nominovaným ženám předala na slavnostním večeru v Grandhotelu Pupp hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

„Soutěž Žena regionu podporuji. Jde o veřejně prospěšný projekt,  který má za cíl ocenit úsilí výjimečných žen a zviditelnit jejich práci, což je velmi chvályhodné. Ukázalo se, že i Karlovarský kraj má nespočet mimořádných žen. Bylo velmi zajímavé seznámit se s jejich příběhy. Všechny obětují svůj volný čas pro ostatní a rozhodně zaslouží veřejné uznání,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. Do soutěže bylo v našem regionu letos nominováno 29 žen.

Michaele Valentové se život otočil naruby, když v roce 2013 zjistila, že má roztroušenou sklerózu. Čím více začala do tajů nemoci pronikat, tím více jí docházelo, jak málo se o ní mluví. Rozhodla se to změnit. „Samotná nemoc je sice nevyléčitelná, ale dá se s ní pracovat. Jen to není zadarmo. Pomoc potřebují především nemocnice a nejrůznější centra, která se specializují na roztroušenou sklerózu," vysvětlila Michaela Valentová. V roce 2014 uspořádala první Běh s čelovkou. Výtěžek z akce byl věnován teplické nemocnici. Z běhu se postupně stala tradice a Michaele došlo, že tohle je směr, kterým se chce ubírat dál. V roce 2016 založila spolek Pomáhej srdcem, jehož cílem je pomáhat materiálně i finančně lidem v jejich nelehkém boji nejen s roztroušenou sklerózou, ale i s dalšími zákeřnými nemocemi.

Celostátní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, jež svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Soutěž se koná pod záštitou Senátu Parlamentu České republiky, Asociace krajů ČR a Karlovarského kraje. Vyhlašovatelem soutěže je od roku 2009 společnost Prime Communications, s. r o.

Vítězka ankety Žena regionu

Michaela Valentová
Profese: Administrativní pracovnice
Michaela Valentová je nejen žena se srdcem na dlani, ale i obrovská bojovnice. Ještě v roce 2012 byla zdravá žena a spokojená máma dvou dětí. O rok později jí cestu zkřížila roztroušená skleróza. Samotná nemoc je sice nevyléčitelná, ale dá se s ní pracovat. Jen to není zadarmo. Pomoc potřebují především nemocnice a nejrůznější centra, která se specializují na roztroušenou sklerózu. A tak vznikl v roce 2014 nápad uspořádat první Běh s čelovkou. Výtěžek z akce byl věnován teplické nemocnici. Z běhu se postupně stala tradice. V květnu 2016 založila spolek Pomáhej srdcem z. s. Cílem je pomáhat materiálně i finančně lidem v jejich nelehkém boji nejen s roztroušenou sklerózou, ale i s dalšími zákeřnými nemocemi.

Vítězky Ceny hejtmanky Karlovarského kraje

Renata Pelikánová
Profese: vrchní sestra Hospice Sv. Jiří, o.p.s.
Renata Pelikánová je vrchní sestrou obecně prospěšné společnosti Hospic Sv. Jiří, která poskytuje zdravotně sociální služby nevyléčitelně nemocným a jejich rodinám. V hospici pracuje od začátku poskytování mobilních hospicových služeb na Chebsku, čili od roku 2013. Ve své profesi doprovodila již 171 umírajících, kteří si přáli strávit poslední dny svého života doma. Kromě péče o nemocné podporuje pečující, aby zvládli péči o svého milovaného až do konce. Jako vrchní sestra dbá na to, aby se spolupracovníci cítili v práci dobře a dělali i tuto specifickou oblast práce zdravotní sestry s radostí a naplněním. Kromě práce se věnuje svým dětem a brzy přibude do její rodiny i první vnouče.

Petra Königová
Profese: účetní
Petra Königová neúnavně pracuje na plný úvazek v rodinné firmě, s láskou se stará o svou rodinu se dvěma dcerami, tvrdě pracuje na sobě a své osobnosti a neméně energie věnuje i ostatním. V Lázních Kynžvart založila skupinu Kondiční cvičení, kde si své místo najdou méně i více zdatní sportovci. Velkou část své neutuchající energie věnovala založení skupiny Spartan Race Training Group LÁZNĚ KYNŽVART. Skupina je vytvořená pro všechny, kteří by rádi trénovali na závody Spartan Race, ale i pro ty, kteří by rádi začali sportovat a nevědí kde začít. Je i nezbytnou součástí trenérského tandemu týmu starších žákyň oddílu házené TJ Sokol Lázně Kynžvart. Díky její houževnatosti se házenkářská dvířka pootevřela ještě mnohem víc a Petra byla oslovena nejlepším českým seniorským ženským házenkářským klubem DHK Baník Most, kde je pevnou součástí realizačního týmu.

Zdenka Čepeláková
Profese: historička umění - nyní v důchodu
Mgr. Zdenka Čepeláková, historička umění, je ve svém úctyhodném věku 88 let stále velmi aktivní. Bývalá vedoucí ostrovské pobočky Galerie umění v Karlových Varech a dlouholetá předsedkyně Spolku přátel města Ostrova se nezapomenutelně vepsala do paměti obyvatel tohoto města pod Krušnými horami. Dlouhá léta se věnuje studiu historie Ostrova, je autorkou bezpočtu článků, přednášek, spoluautorkou řady knih (např. Dějiny města Ostrova) a výstav. Stála u zrodu vzniku partnerství měst Ostrov a Rastatt, které je založeno na historických souvislostech. Z jejích znalostí čerpají všichni, kteří se zajímají o historii města nebo potřebují její zkušenosti při své práci. Zasloužila se také o rekonstrukci klášterního areálu – barokního klenotu města, který byl po odchodu armády v roce 2001 v dezolátním stavu. V roce 1997 jí byl udělen titul „Občan města“ a je držitelkou mnoha dalších ocenění.

 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 18. 5. 2017 - 23:50